Interieur

Vier onmisbare items voor de finishing touch van je woning

posted by Mirthe 31 januari 2018 0 comments

Het stylen van je interieur kan een leuke klus zijn. Je hebt namelijk helemaal zelf in de hand hoe jouw interieur eruit komt te zien, welke stijl je mooi vindt, welke kleuren je toepast en welke meubels je in een ruimte zet. Toch zijn er vaak een aantal essentiële dingen die vaak over het hoofd worden gezien bij het stileren van een woning. De finishing touch kan namelijk vaak wat te wensen overlaten. Om te voorkomen dat deze laatste belangrijke punten in jouw interieur ontbreken, zetten bij vier onmisbare items voor je op een rij.

Deurbeslag

Heb je nagedacht over hoe de deuren eruit moeten komen te zien? Wanneer alle deuren in een woning op dezelfde, nette manier zijn afgewerkt zorgt dit voor een hoop rust in je hoofd én in je interieur. Bij het kiezen van het perfecte deurbeslag moet je over een aantal dingen nadenken. Want welke kleuren wil je hanteren? En moeten de deuren strak of klassiek zijn? Afhankelijk van jouw stijl kun je dit helemaal naar smaak maken. Van roestvrij stalen deurklinken tot houten deurknoppen: er is van alles mogelijk.

Meubelbeslag

Ten tweede is meubelbeslag onmisbaar. Van ladegrepen tot hoekverbinders en meubelscharen: deze items heb je hoe dan ook nodig bij het afstylen van je woning. Ook om oude meubels een mooie make-over te geven, biedt nieuw meubelbeslag een helpende hand. Is dat ene oude kastje toe aan vervanging? Fleur het dan op met nieuwe, hippe meubelknoppen. Zo heb je op een makkelijke en goedkope manier een gloednieuw meubel!

Plankendragers

Ook plankendragers zijn niet te missen. Of je nou extra opbergruimte nodig hebt in de voorraadkast, of graag een mooie plank boven de bank wilt hangen: plankendragers zijn handig én goedkoop. Op deze manier creëer je op een eenvoudige wijze snel extra ruimte om spullen te ordenen en op te bergen. Nu kun je eindelijk die laatste verhuisdozen uitpakken en alles een plekje geven.

Schakelmateriaal

Tot slot is het ook bij schakelmateriaal belangrijk dat er een eenheid gecreëerd wordt. Wanneer alle lichtknoppen, stopcontacten en schakelaars namelijk verschillend zijn, kan dit erg rommelig ogen. Om dit te voorkomen en te zorgen voor een strak en netjes eindresultaat is het daarom van belang dat je van tevoren goed nadenkt over de schakelmaterialen die goed in jouw woning passen. Zo kun je ervoor kiezen om dimmers voor je verlichting te installeren, tweevoudige of drievoudige stopcontacten te monteren en de schakelaars op een bepaalde hoogte in de muur te plaatsen. Bovendien zijn de omhulsels van het schakelmateriaal in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment