Interieur

Een goede studeerplek in huis

posted by Mirthe 27 februari 2017 0 comments

Toen we jong waren gingen we naar de lagere school om te leren schrijven, rekenen, enz. Na de lagere school gingen de meesten van ons naar de middelbare school om verder onderwijs te genieten. Op de middelbare school moeten we echt serieus huiswerk gaan maken en gaan leren voor proefwerken en overhoringen. Op een gegeven moment doen we eindexamen en krijgen we echt veel tentamens op ons bord. Sommigen doen na de middelbare school nog een vervolgopleiding, bijvoorbeeld aan een Hbo, of gaan een studie volgen aan de universiteit. Meestal gaan leerlingen die de middelbare school verlaten op kamers als ze serieus gaan studeren. Tot die tijd wonen de meeste leerlingen gewoon thuis bij hun ouders. Maar hoe je het ook wendt of keert, er zal op de middelbare school en tijdens de vervolgopleiding of studie serieus gestudeerd moeten worden.

Zorg voor een goede studeerplek
Als uw kind nog thuis woont is het belangrijk dat hij of zij een goede studeerplek hebben om huiswerk te leren of tentamens voor te bereiden. Veel kinderen vinden het gezellig om lekker in de huiskamer bij het heel gezin hun huiswerk te maken of te leren. Toch is dat af te raden, want het kan dan wel gezellig zijn om in de huiskamer te leren, maar door alle afleiding van zussen en broers is het niet zo goed voor de concentratie. Zorg er als ouders voor dat uw kind op zijn of haar eigen kamer een goede leerplek krijgt.

Bureau en bureaustoel
Het is van belang dat uw kind aan een goed verlicht bureau op een goede bureaustoel het huiswerk kan leren. Het hoeft echt niet een extreem duur designbureau te zijn, Bij bijvoorbeeld de Ikea koopt u voor een paar honderd euro een bureau voor uw kind van goede kwaliteit. Het is aan te raden om niet op een bureaustoel te bezuinigen, want uw kind moet tijdens de studie soms uren achter elkaar aan een bureau op een stoel zitten. Er zijn tegenwoordig hele goede, ergonomische bureaustoelen te verkrijgen. Bij het ontwerp van dergelijke stoelen is gelet op de lichaamshouding en wordt het lichaam tijdens het zitten zo goed mogelijk ondersteund.

Goede verlichting
Zorg ook voor goede verlichting boven of op het bureau waar uw kind moet leren. Uw kind moet de stof goed kunnen lezen, dus helder licht is geen overbodige luxe. Zorg er echter wel voor dat het licht niet recht in de ogen van uw kind schijnt, want dat zorgt alleen maar voor hoofdpijn. Soms studeert uw kind prettiger met een rustig muziekje op de achtergrond, als het de concentratie maar niet negatief beïnvloed.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment