InterieurTuin

Tuindecoratie met behulp van tuinbeelden

posted by Mirthe 3 augustus 2015 0 comments

Je tuin decoreren kan op verschillende manieren. Zo is de keuze van de bloembakken, potten en bloemen en planten zelf, bepalend voor hoe je tuin er komt uit te zien. Er zijn echter ook nog andere keuzemogelijkheden als je je tuin opnieuw wilt inrichten of verder wilt verfraaien. Dit kan door middel van tuinbeelden.

Creëer je eigen tuinbeeld
Tuinbeelden kun je vaak kant en klaar komen bij diverse tuincentra, maar is het leuker om ze zelf te maken. Bovendien ben je ook nog eens goedkoper uit. Je kunt tuinbeelden maken met onder andere textielverharder, paverpol of pretex. Hoewel je er zeker een aantal uurtjes mee bezig bent, zul je verrast zijn door het effect dat dit tuinbeeld in je tuin heeft. Misschien vind je het wel zo leuk dat je ook tuinbeelden voor andere mensen kunt maken!

Laat je tuinbeeld ontwerpen
Vind je het teveel moeite om zelf een tuinbeeld te maken? Dan kun je natuurlijk ook een beeldhouwer vragen om voor je aan de slag te gaan. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het ontwerp. Verzamel daarom zoveel mogelijk afbeelden en ideeën, zodat een beeldhouwer een beeld krijgt van wat je precies wilt.

Een tuinbeeld staat altijd mooi bij een vijver of gewoon als middelpunt van de tuin. Bedenk een plaats waar je het tuinbeeld wilt hebben en plaats er eventueel tuinverlichting bij om het beeld in het donker te accentueren.

Kijk ook hier eens