Tuin

Verlichting in de achtertuin

posted by Mirthe 20 juli 2015 0 comments

Dankzij goede buitenverlichting kun je het gehele jaar door genieten in de achtertuin. Juist als de zon ondergaat wordt de sfeer in de tuin vooral bepaald door de verlichting. Je kunt hier op diverse manieren vorm aan geven. Hoe heb jij de tuinverlichting aangebracht of ga je dit wellicht nog doen de komende tijd?

Maak een plan van aanpak
Voordat je met tuinverlichting aan de slag gaat, is het slim om jezelf af te vragen wat je precies wilt. Wil je je gasten verwelkomen met een goed verlicht pad of ga je juist voor sfeerverlichting? Een combinatie van deze twee factoren is natuurlijk ook mogelijk. Juist het verlichten van de donkere hoekjes in de achtertuin geeft je tuin een sprookjesachtige en sfeervolle uitstraling.

Duurzame verlichting
Om te besparen op je energienota, is het slim om duurzame verlichting in de tuin aan te brengen. LED verlichting en spaarlampen zijn perfecte lampen die hieraan kunnen bijdragen. Je kunt ze eenvoudig kopen bij de bouwmarkt of online bestellen via een lampenwinkel.

Lampionnen of gekleurde verlichting
Ben je dol op kleuren en wil je dit ook laten terugkeren in de verlichting van je achtertuin? Er zijn diverse soorten lampenslingers te koop met gekleurde bolletjes. Je kunt ook overwegen om je tuin aan te kleden met lampionnen. Zeker de kinderen zullen dit fantastisch vinden.

Sfeer in je tuin met een vuurkorf
Wil je tijdens het herfst of in het voorjaar genieten van warme avonden? Schaf dan een vuurkorf aan. In combinatie met de overige buitenverlichting, ontstaat er zo een prachtig geheel in je tuin waar je nog lange tijd plezier aan kunt beleven. Er is dus veel mogelijk om van jouw tuin met verlichting iets moois te maken!

Kijk ook hier eens