Tuin

Realiseer een overdekte loungeplek in de tuin zonder extra kosten!

posted by Mirthe 1 februari 2020 0 comments

Iedereen vindt het heerlijk om onder het genot van een drankje met vrienden en familie gezellig in de tuin te zitten. Het is dan extra belangrijk dat de tuin veel comfort biedt, zodat u optimaal van de tuin kunt genieten. Een mooie loungebank is in dat geval echt de investering waard! Gelukkig komen loungebanken in allerlei soorten en maten, dus kunt u kiezen uit een groot en gevarieerd assortiment. Als u maximaal comfort wilt, dan is een overdekte loungebank een heel goed idee. Hier hangt normaliter wel een hoger prijskaartje aan, maar in dit artikel leest u een aantal interessante tips hoe u de kosten van een overdekte loungebank toch kunt drukken!

Een overdekte loungebank is niet absoluut noodzakelijk

In de zomer is het wel zo fijn als u zich af en toe kunt beschermen tegen de warme zon. Een overdekte loungebank is dan natuurlijk heel interessant. Toch is een een overdekte loungebank geen absolute vereiste, want in veel gevallen is er in een tuin al een soort van zonwering aanwezig. De loungebank kan dan gewoon onder deze zonwering geplaatst worden, waardoor u een beetje beschut kunt zitten in de zon. Zo geniet u toch van een vorm van terrasoverkapping, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. U hoeft dan namelijk geen extra loungebank met een overkapping aan te schaffen.

Loungebank met overkapping

Geen zin om de hele zomer in de hete zon te moeten zitten, maar heeft u geen terrasoverkapping in uw tuin? Of zou u uw loungebank graag naar een andere plek in de tuin willen verplaatsen? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om te kiezen voor een loungebank inclusief overkapping. Dit hoeft echter niet aanzienlijk meer te kosten dan een standaard loungebank. Als u let op het materiaal en bijvoorbeeld kiest voor een overdekte rieten loungebank met stoffen kussens, dan zal dit voordeliger uitvallen dan een overdekte aluminium loungebank met leren kussens. Het is dus slim om een prijsvergelijking te maken van de verschillende types loungebanken die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Overkapping in uw tuin dankzij moeder natuur

De verschillende natuurelementen in uw tuin worden vaak nog over het hoofd gezien, terwijl u hier wel handig gebruik van kunt maken. Misschien heeft u bijvoorbeeld een boom of hoge planten in de tuin die voor veel schaduwrijke plekken zorgen. U kunt uw loungebank dan achter of onder deze bomen, planten of struiken plaatsen, waardoor u vanzelf ook in de schaduw zult vertoeven. Zo heeft u geen extra overkapping meer nodig! Houd er alleen rekening mee dat de loungebank overdek dient te worden als deze niet wordt gebruikt, want vallende blaadjes kunnen de loungebank makkelijk bevuilen en voor hardnekkige vlekken op de kussens zorgen.

Plaats de loungebank onder een parasol

Heeft u al eens gedacht aan een (zweef)parasol in de tuin? Parasols zijn perfect om boven een loungebank te plaatsen! Dit is zeker het geval als de parasol groot genoeg is en van waterafstotend materiaal is gemaakt, want dan kan deze parasol u ook beschermen tegen een hoosbui. Om ervoor te zorgen dat een parasol in optimale staat blijft indien je deze niet gebruikt is het belangrijk deze te kunnen opbergen in een hoes. Online zijn er diverse modellen parasolhoezen te vinden om zo jouw parasol goed te beschermen.

Mocht het ineens plenzen, dan haalt u dus de parasol simpelweg uit de hoes en binnen een handomdraai tovert u een overkapping tevoorschijn. Naar binnen vluchten hoeft dan niet meer als u onder een stevige en waterafstotende parasol zit. U heeft met een parasol dus niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook nog eens onderdak tijdens een regenbui. Met een parasol haalt u dus het maximale uit uw loungeset!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment