Tuin

Kleur in je tuin met sfeerverlichting

posted by Mirthe 24 maart 2016 0 comments

Bij verlichting in de tuin denken de meeste mensen aan vuurkorven of ‘standaard’ lampen met wit of geel licht. Je kunt echter veel leukere en uitdagendere effecten bereiken door hier en daar wat te spelen met verschillende kleuren. Dat is niet alleen interessant om ’s avonds de tuin te verlichten, maar geeft ook overdag een totaal andere sfeer aan je tuin.

1.Verlichting met focus

Je kunt kiezen voor gekleurde verlichting omdat dat een mooi effect geeft op de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij gevel-objecten, decoratieve stukken of kunst in de tuin. Met de juiste LED-verlichting kun je de kleur naar smaak aanpassen, met andere verlichting kies je van tevoren een kleur uit die de nadruk legt op het door jou gekozen object.

2.Verlichting met pit

Sommige gekleurde verlichting is meer bedoeld om zelf de aandacht te trekken. Hierbij kun je denken aan feestverlichting, maar ook aan verlichting langs de paden. De standaard witte verlichting is lang niet altijd het leukste om naar te kijken en specifieke kleuren maken de tuin een stuk interessanter. Kies wel altijd voor buitenverlichting, want als lampen niet speciaal zijn gemaakt voor buiten dan gaan ze kapot door de regen of er ontstaat zelfs kortsluiting.

3.Bolverlichting

Bolverlichting is weer helemaal terug van weggeweest. Het is jarenlang ‘notdone’ geweest om deze verlichting uit de jaren ’70 weer te gebruiken, maar de laatste tijd is er weer een opmars te zien in deze vorm van verlichting. De vorm past goed in de moderne tuin, met strakke randen en rechte lijnen. De kleur breekt de patronen in de tuin een beetje en geeft een wat retro uitstraling aan de tuin.

9945050_1.7

 

4.Verlichting vanuit een object

We hebben al gezien dat gekleurde verlichting objecten een heel bijzondere nadruk kan geven. Dit geldt echter zeker wanneer de verlichting niet op maar vanuit het object schijnt. Stel je voor dat je een kunstwerk of tuinmeubels hebt waaruit licht schijnt in elke kleur die je je maar wensen kunt. Je kunt de sfeer voortdurend aanpassen met een simpele druk op de knop en je kunt onbeperkt genieten van alle variaties en combinaties. Er zijn diverse plaatsen waar je dit type objecten kunt vinden, waaronder bijvoorbeeld lampen24.nl.

Met allerlei kleuren in de tuin is ’s avonds de verlichting wel goed geregeld. Maar ook overdag is het bijzonder leuk om te kiezen voor gekleurde verlichting. De combinatie van de verlichting met het groen van de planten en de kleuren van bloeiende bloemen geeft de tuin een schitterend effect.

Kleuren in de tuin kunnen een heel nieuwe, spannende uitstraling geven in de tuin. Natuurlijk moet je wel oppassen dat je niet overdrijft, want als je te veel kleurtjes toepast krijgen mensen meer het idee dat ze in een disco zitten dan in een tuin. Echter, als je subtiel omgaat met de verwerking van gekleurde verlichting je tuin en decoraties, kun je de uitstraling van je tuin een enorme boost geven!

Alle foto’s in deze tekst zijn afkomstig van www.lampen24.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment