Tuin

Een kleurrijke tuin met bloemen? 4 fleurige ideeën

posted by Mirthe 17 oktober 2019 0 comments

Een vrolijke tuin vol met kleurrijke bloemen is leuk thuiskomen. Vooral aan het begin van de lente als de planten weer beginnen te bloeien kan dat voor instant vrolijkheid zorgen. Het is dan ook een uitstekend idee om langbloeiende, winterharde planten in je tuin te plaatsen. In dit artikel geven we tips over welke planten het goed doen en hoe je ze in de tuin kunt plaatsen.

Idee 1: Sorteer de planten op kleur

Een grappig idee dat heel mooi staat in de tuin is het sorteren van planten op kleur. Zet bijvoorbeeld in één hoek van de tuin alle gele planten, zoals zonnehoedjes en narcissen, en aan de andere kant alle paarse bloemen zoals salie en reigersbek. Als je geen verschillende delen in de tuin hebt waar de planten staan maar één grote bak kun je ook kiezen voor een mooie kleurovergang. Dit wordt ook wel het ‘ombre’ effect genoemd, bijvoorbeeld van blauw naar paars naar roze. Dat is ook nog eens heel hip.

Idee 2: Maak een regenboog van bloemen

Omdat planten in werkelijk allerlei kleuren te krijgen zijn, is het heel eenvoudig om een regenboog te maken. Dit zou zelfs met één plantensoort zoals viooltjes kunnen, maar het is ook leuk om verschillende planten te gebruiken. Vooral als je toevallig een ruimte in de vorm van een halve maan hebt is dit leuk, maar je kunt ook kiezen voor een rechthoekige regenboog. Ga dus lekker in het tuincentrum op zoek naar rode, oranje, gele, groene, blauwe, indigo en violet planten.

Idee 3: Kies voor winterbloeiende planten

Om het hele jaar door te kunnen genieten van een kleurrijke tuin, kies je voor een combinatie van winterbloeiende en zomerbloeiende planten. Door planten te nemen die in de winter bloeien krijg je dus steeds een veranderend uitzicht. De winterviool bloeit bijvoorbeeld de hele winter door, behalve wanneer het vriest. Ook toverhazelaars, mahonia en winterjasmijn doen het uitstekend in de winter. Zelfs in de winter word je dus vrolijk van je mooie wintertuin!

Idee 4: Huur een tuinarchitect in

Heb je helemaal geen verstand van planten en wil je je er eigenlijk ook niet in verdiepen? Dan kan een tuinarchitect goed van pas komen. Een tuinarchitect kijkt samen met jou naar wat de wensen zijn en hoe deze gerealiseerd kunnen worden. Vervolgens maak de architect een tekening en voert dit plan ook uit. Dit is een eenvoudige en leuke manier van het inrichten van jouw tuin.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment