Tuin

Voorkom deze fouten bij je keuze voor verlichting

posted by Mirthe 15 juni 2021 0 comments

Ben je je woning aan het (her) inrichten en ben je hierbij op zoek naar geschikt verlichting? Dan zul je ongetwijfeld ontdekt hebben dat je hierin zeer veel keuzemogelijkheden hebt. Niets is zo leuk om je meteen lekker te laten inspireren en je wellicht direct over te geven aan de verleiding om de lamp te kopen waar je je ogen niet vanaf kunt houden. Pas hier echter mee op. Lees eerst onze blog en voorkom deze fouten bij je keuze voor verlichting.

De grootste valkuil als je verlichting gaat kopen

De situatie die we hieronder voor je schetsen, is er eentje die veel mensen vast en zeker herkennen aangezien dit in de praktijk met meer dan regelmaat voorkomt. Je gaat je woning (her) inrichten en je oog valt op een waanzinnig mooie lamp. Die moet en zal je hebben. Dus hop naar de winkel en voor je het weet is die toffe lamp van jou. Eenmaal thuis gekomen slaat je enthousiasme om in teleurstelling want je hebt werkelijk geen idee waar je de lamp gaat plaatsen. Uiteindelijk blijkt dat je veel geld uitgegeven hebt aan een lamp die helaas ongebruikt naar zolder verdwijnt. Als dit scenario je bekend voor komt weet je dat je zojuist in de grootste valkuil van het kopen van verlichting bent getrapt…..

Lichtplan maken om fouten bij je keuze voor verlichting te voorkomen

Wees gerust, je bent niet de enige die bovenstaande situatie overkomen is. Eigenlijk heb je een lamp gekocht als een soort impulsaankoop. Hiermee denk je verder nergens over na en is het een wilde gok of je de lamp daadwerkelijk wel kunt plaatsen in je woning. Verstandiger is het echter om eerst een lichtplan te maken. Een lichtplan is een visuele weergave waarin je voor je hele woning aangeeft waarvoor je de specifieke ruimte gaat gebruiken en welke verlichting je hierbij nodig hebt. Denk daarbij aan basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Denk ook aan duurzaamheid bij je keuze voor de juiste lampen

Een ander punt waar je zeker aan moet denken bij je keuze voor de juiste lampen is de duurzaamheid van de specifieke verlichting. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Led lampjes zijn hiervoor een uitstekende keuze. Deze gaan lang mee en zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast zijn deze lampen in allerlei kleurschakeringen te koop en is het niet meer zoals vroeger dat er alleen koud licht verkrijgbaar was. Hou er wel rekening mee dat hierbij ook de doelstelling van de lamp een belangrijke rol speelt. Voor een lamp boven je bureau maak je immers een andere keuze dan een lamp die je ter decoratie in de hoek van je woonkamer een plekje geeft.

Laat je lekker inspireren in lampen en verlichting

Door al deze bovenstaande punten voor jezelf op een rijtje te zetten, voorkom je in veel gevallen dat je zomaar een lamp koopt die linea recta naar zolder verdwijnt. Misschien denk je in eerste instantie dat dit je beperkt in je keuze maar niets is minder waar! Laat je maar eens inspireren in lampen op Directlampen.nl. Je zult ontdekken dat je nog altijd zeer veel keuzemogelijkheden hebt.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment