Tuin

3 leuke ideeën om zelf een speeltuin te maken

posted by Mirthe 22 augustus 2019 0 comments

Kinderen houden van ravotten, lekker actief bezig zijn en ze zijn creatief genoeg om zich een hele middag te vermaken met een paar simpele materialen. Heb jij een grote tuin of zijn jullie als buurt van plan een mooie plek te maken voor kinderen? Denk er dan eens aan om zelf een speeltuin te maken voor kinderen. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als je nu misschien denkt. Leer meer over een kindvriendelijke tuin aanleggen met deze 5 leuke ideeën. Ga je specifiek een speeltuin maken voor de kinderen. Doe dan je voordeel met deze # leuke ideeën.

1.      Gebruik onverwachte materialen

Natuurlijk kun je simpelweg een schommel, klimrek en glijbaan kopen en verwachten dat de kinderen zich daarmee vermaken. Dat zullen ze ook best wel, maar niets is zo leuk als onverwachte materialen gebruiken voor originele speeltoestellen in jullie zelfgemaakte speeltuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van plastic pallets? Daar kun je alle kanten mee op. Je kunt de kinderen een mooi huisje laten bouwen van de pallets, je kunt er de afscheidingswanden van een zandbak van maken en je kunt ze trapsgewijs opstapelen om zo een soort stormbaan voor kinderen van te maken.

2.      Hou ruimte voor creativiteit

Kinderen laten zich niet in een keurslijf drukken. Het is daarom slim om de speeltuin lekker basic te houden en ruimte voor de eigen creativiteit van kinderen te houden. Kies daarom liever voor een zandbak met allerlei losse stukken speelgoed dan voor een kant en klaar spel waar ze zich volgens de regels van de bouwers mee moeten vermaken. Een paar fietsjes of een hut nodigen uit tot een spel met een verkeersregelaar of een spelletje vadertje-en-moedertje, hoe leuk dat de kinderen hun eigen spel vorm kunnen geven op hun speelplaats.

3.      Hou de kinderen actief

Kies speelgoed waarbij de kinderen lekker fysiek bezig zijn. Heen en weer schommelen of een klimmuur beklimmen kost lekker veel energie en zorgt dat de kinderen niet snel ruzie krijgen, zich vervelen of kattekwaad uit gaan halen. Win-win voor iedereen dus. Kinderen kunnen hun hele leven nog stilzitten en braaf zijn, zorg dat ze in de speeltuin die je aanlegt lekker fysiek bezig kunnen zijn en hun kracht, coördinatie en souplesse kunnen ontwikkelen. Dat is niet alleen hartstikke leuk, het komt hun gezondheid ook ten goede.

Je ziet het, een speeltuin aanleggen biedt je de kans om lekker los te gaan met allerlei creatieve ideeën. Maak er een mooie plek van, waar de kinderen ook later in hun volwassen leven nog vaak aan terug zullen denken.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment