Interieur

Deze 3 dingen zijn onmisbaar in jouw thuiskantoor!

posted by Mirthe 22 augustus 2019 0 comments

Mede vanwege Het Nieuwe Werken zijn wij steeds minder op kantoor te vinden en werken wij steeds vaker op flexwerkplekken of zelfs thuis. Het hebben van een “echt” thuiskantoor is tegenwoordig dan ook geen overbodige luxe. Maar wat mag je absoluut niet vergeten tijdens het inrichten van zo’n thuiskantoor? In dit artikel beschrijven wij 3 onmisbare dingen waar je aan moet denken, zodat je het werk ook thuis naar behoren uit kunt voeren.

1.      Bureau accessoires

Een van de eerste dingen die onmisbaar zijn in jouw thuiskantoor, zijn bureau accessoires. Je kunt hierbij denken aan schrijf (gerelateerde) gerei, zoals: pennen, potloden, markeerstiften, post-its en notitieblokken. Maar ook aan “apparaten”, zoals: een perforator, een nietmachine (vergeet de extra nietjes niet) en een schaar. Of als je liever niet wilt nieten: plakband en paperclips. Wanneer je ervoor zorgt dat je in ieder geval deze artikelen aanschaft, heb je een paar van de belangrijkste dingen in huis en kom je al een heel eind.

Pennen

Vanzelfsprekend zijn pennen onmisbaar in ieder thuiskantoor. Voor wat betreft pennen is het aanbod van verschillende modellen, kleuren en prijzen enorm. Zo zijn er promotie pennen, stylus pennen, metalen pennen, thematische pennen, eco pennen en luxe pennen. Wellicht interessant om te vermelden, is dat stylus pennen naast de functie van een gewone pen, ook de mogelijkheid bieden om op touchscreens (van tablets) gebruikt te worden. Naast een computer of een laptop eventueel een ander onmisbaar iets (zo’n tablet) voor in jouw thuiskantoor.

2.      Een bureau en een bureaustoel

Hoewel bovenstaande kantoor accessoires onmisbaar zijn, is de basis – een bureau met een bureaustoel – minstens net zo belangrijk. Immers, aan je bureau breng je flink wat uurtjes door. Voor wat betreft zo’n bureau, is het raadzaam een bureau met een groot werkblad te kiezen. Vind je het belangrijk om op ergonomische wijze te werken, ga dan voor een bureau dat je kunt verstellen naar de voor jou juiste zithoogte of ga nog een stapje verder: schaf een bureau aan waaraan je eventueel ook staand kunt werken. Een goede bureaustoel is een stoel die niet alleen comfortabel zit, maar die ook verstelbaar is naar de juiste zithoogte, de juiste hoek van de zitting en de juiste hoogte en hoek van de rugleuning. Om een optimale zitpositie te kunnen bereiken, zouden ook de armleuningen van een bureaustoel versteld moeten kunnen worden.

3.      Verlichting

Het laatste onmisbare ding voor in jouw thuiskantoor is een geschikte verlichting. Het hebben van een geschikte verlichting is met name in de wintermaanden cruciaal, omdat dat het aantal uren daglicht dan beperkt is. Het aanschaffen van zogenaamde indirecte verlichting is dan ook geen verkeerd idee. Bij indirecte verlichting wordt het licht naar boven uitgestraald en via het plafond diffuus gereflecteerd. Het resultaat hiervan is een sfeervolle en nagenoeg schaduwvrije verlichting, waarbij er niet te veel contrasten en weerspiegelingen zijn.

Welk onmisbaar “thuiskantoording” mag er volgens jou absoluut niet in dit rijtje ontbreken?

Kijk ook hier eens

Leave a Comment