Interieur

Zo houd je de warmte buiten deze zomer

posted by Mirthe 21 april 2018 0 comments

Nu het zonnetje zich steeds meer laat zien, mogen de winterjassen weer de kledingkast in. Op dit moment hebben de temperaturen nog geen invloed op de temperatuur binnenshuis, maar de komende maanden zal het kwik alleen maar stijgen. Wil je voorkomen dat het in de zomer onaangenaam warm wordt in huis? Met de volgende tips kan je deze zomer koel doorbrengen.

Een koele vloer

Als je kiest voor het juiste materiaal, kan je ook in de zomer genieten van een koele vloer. Zo geleiden PVC-vloeren en laminaat warmte en kou; in de zomer blijft de vloer koel, maar in de winter voelt het aangenaam warm aan. Ook met dunne vloeren van marmoleum, vinyl of linoleum zit je in de zomer goed.

Binnenzonwering

Met binnenzonwering (rolgordijnen, lamellen, jaloezie├źn, gordijnen, etc.) bepaal je zelf hoeveel natuurlijk licht je huis binnenkomt en op welke manier. Waar zonwering vaak aan de buitenkant van een gebouw wordt aangebracht, wordt deze vorm aan de binnenkant van een gebouw geplaatst. De zonwering houdt warmte buiten, maar dient ook als decoratie. Ook fijn: binnenzonwering is zelf gemakkelijk aan te brengen.

Ventilator/airconditioner

Een ventilator of airconditioner is een prima oplossing als je directe verkoeling zoekt. Een ventilator is hierbij de beste keuze aangezien deze milieuvriendelijk is en een stuk minder energie verbruikt dan een airco. Mocht je toch voor een airconditioner kiezen, let dan goed op het koelvermogen en het energielabel.

Isolatie

Isolatie is belangrijk om in de winter de kou buiten te houden, maar in de zomer zorgt het er juist voor dat warmte buiten wordt gehouden. Door je muren, ramen en daken te isoleren verbruik je in de winter minder gas en in de zomer hoef je minder te doen voor een aangename temperatuur in huis.

Groen

Heb je weinig groen in en rondom huis? Zonde! Naast het feit dat planten sfeer geven, dragen zij ook bij aan een lagere temperatuur in (en rondom) huis. Omdat planten geen warmte opnemen, blijven zij lekker koel. Steen houdt daarentegen wel warmte vast, wat de temperatuur flink omhoog drijft. Tijd dus om te zorgen voor minder steen en meer groen!

Geschreven door: Overstappen energie

Kijk ook hier eens

Leave a Comment