Interieur

De perfecte binnendeur voor jou!

posted by Mirthe 11 maart 2021 0 comments

Door de titel van deze blog kunt u vast wel raden waar deze blog over zal. De perfecte binnendeur natuurlijk! Misschien denk je nu wel: “Boeiend, wat maakt een binnendeur nu eigenlijk zo belangrijk, dat er een blog over moet worden geschreven”. De allereerste reden hiervan is misschien wel het feit, dat de binnendeur een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid. De uitstraling en de staat van de binnendeur komt namelijk vaak overeen met uw persoonlijkheid, maar hoe dan? Denk maar eens aan de binnendeuren in het huis van uw beste vriend of vriendin. Dat huis heeft misschien namelijk wel van die witte “basic” binnendeuren, wat geassocieerd kan worden met een gemiddeld persoon. Of misschien heeft dat huis wel gifgroen geverfde binnendeuren, wat geassocieerd kan worden met een levendig en gedurfde persoonlijkheid. Zo zie je maar, een blog over een mooie binnendeur is nog niet zo saai als je denkt. Maar hoe kies je nu de juiste binnendeur?

De 5 stappen

De juiste binnendeur kiezen is nog niet zo gemakkelijk. Met het volgen van de komende 4 tips kun je echter nooit een foute keuze maken. Allereerst is het van belang dat je goed in je hoofd hebt wat jouw interieurstijl is. Is dit bijvoorbeeld klassiek? Dan kan je het beste gaan voor een eenvoudig model, met decoratieve afwerking (zoals glas-in-lood) en een klassieke deurkruk. Als tweede is het van belang dat u de keuze maakt tussen een draaideur of een schuifdeur. De draaideur spreekt voor zich echter bestaan er wel twee verschillende soorten schuifdeuren; een stompe of opdekdeur. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (m.b.v. speciale scharnieren), terwijl een stompe deur geheel in het kozijn valt en aan schanieren hangt. Het is dus van belang bij de keuze voor een schuifdeur, dat je over het juiste kozijntype beschikt. Dan komen we bij de derde stap, de keuze voor een glasdeur, of juist niet. Kies je namelijk voor glas in de deur, dan kun je ook vaak de keuze maken voor het soort glas. Zo zorgt helder glas voor openheid, terwijl mat glas zorgt voor privacy. Dan tot slot de vierde en laatste tip; Bedenk jezelf van te voren: Ga je zelf de deur plaatsen of laat je dit door een vakman doen?

De binnendeur op maat

Naast dat je de keuze kan maken voor een deur te koop in de winkel, kun je er ook voor kiezen om een deur geheel naar wens te laten creƫren. Zo heb je dus niet alleen een binnendeur op maat, passend in je kozijn, maar zo heb je ook gegarandeerd de deur die bij jouw persoonlijkheid past. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Denk hierbij aan een een deur van MDF, met een mat glazen en ronde ruit. Maar zo kun je ook denken aan een stoere staallook deur, waarvan de freeslijnen nog zichtbaar zijn, of een simpele massief eiken deur. Zo zie je maar, een binnendeur is nog niet eens zo saai!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment