Interieur

7 niet te missen tips voor een industrieel interieur

posted by Mirthe 22 februari 2016 0 comments
Industriele inrichting woonkamer

Super hip, overal toepasbaar en goed te combineren. Dat is de korte samenvatting van de woontrend anno nu: een industrieel interieur. Wij zijn fan! Als je denkt aan een industriële sfeer, zie je waarschijnlijk een stoere fabriekshal uit de vorige eeuw voor je. Gelukkig hoef je niet in een lege fabriek te gaan wonen om je interieur om te kunnen toveren tot een industrieel walhalla. Met de juiste materialen en accenten kan iedere kamer in je huis een industriële sfeer uitademen. Hier vind je tips en inspiratie om van start te gaan.

1. Metaal
Het meest kenmerkende materiaal in een industrieel interieur is zonder twijfel metaal. Metaal is stevig en stoer. Je kunt zelf bepalen hoeveel metaal je toe wilt voegen aan de ruimte. Wil je veel metaal? Denk dan aan het bekleden van een pilaar met metalen platen. Een rij met oude lockerkastjes is ook een echte eye-catcher, net zoals tafels met een onderstel van metaal. Die laatste kun je zelfs zelf maken! Een subtielere aanpak kan ook. Kies voor metalen accenten die de aandacht vragen. Accessoires zoals een fruitmand van metaal op tafel of stoere boekensteunen kunnen een groot verschil maken voor de sfeer in je woning.

2. Stoere lampen
Fabriekslampen zijn een must in elk industrieel interieur. Net als de woonaccessoires die hierboven worden genoemd zijn het geen objecten die veel ruimte in nemen, maar desondanks is dit wat ervoor zorgt dat je interieur echt industrieel aanvoelt. Fabriekslampen zijn zeer trendy op het moment waardoor je er veel voor een hoge prijs ziet. Gelukkig zijn er ook nog steeds originele vintage fabriekslampen te koop voor een veel lagere prijs. Die vind je op markten en in kringloopwinkels.

3. Leer
Leer is net als metaal een stoer materiaal. Het past perfect in een industriële sfeer. Zowel echt als mooi nep doet het goed in je interieur. Je kunt leer op verschillende plekken in je inrichting laten blenden. Vooral bij meubels is leer zeer toepasbaar, als stof voor een bank bijvoorbeeld of leren kussens. Je kunt leer ook op meer onverwachte plaatsen terug laten komen, zoals als lijst van een spiegel of handgrepen op een kast.

4. Schuifdeuren
De openheid van een loft is een look die goed aansluit op een industrieel interieur. Het kan dan praktisch zijn om de leefruimte indien gewenst af te sluiten voor meer privacy. Schuifdeuren maken dit mogelijk en zijn bovendien een prachtige aanwinst voor je interieur. Niet alleen een loft maar ook een studio vraagt soms om een room divider. Een schuifdeur is ook in een studio ideaal omdat het weinig ruimte vereist. Bonuspunten als je je eigen schuifdeuren maakt!

5. Beton
Beton is iets minder makkelijk toe te passen in je interieur, maar als het je lukt zijn de resultaten fantastisch. Beton doet het goed op de vloer of bijvoorbeeld als keukenblad. Je verwacht het misschien niet, maar er zijn veel mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met beton. Zo kun je zelf bepalen hoe subtiel -of juist niet- je de beton elementen wilt maken.

6. Hout
Hout is een materiaal wat de andere materialen in een industriële inrichting in balans weet te brengen. Het zorgt voor warmte. Onbewerkt hout is uitermate geschikt. Je kunt bijvoorbeeld pallets gebruiken bij een doe het zelf project. Een tafel? Een hoofdeinde voor je bed? Het kan allemaal.

7. Baksteen
Last but not least: baksteen. Waarschijnlijk zat je er al op te wachten, want een bakstenen muur mag eigenlijk niet ontbreken in een industriële inrichting. Een bakstenen muur metselen in je woonkamer is het summum natuurlijk. Als je daar niet de mogelijkheid toe hebt, bijvoorbeeld omdat je in een huurhuis woont, is behang een goed alternatief. Tegenwoordig zijn er schitterende mogelijkheden.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment