Interieur

5 redenen om nu je lampen naar LED te upgraden

posted by Mirthe 23 juni 2016 0 comments

Ieder jaar besteden mensen miljoenen euro’s in Nederland aan renovaties voor het huis. Sommige aanpassingen en upgrades die worden uitgevoerd zijn enkel om een mooier interieur te realiseren. Andere aanpassingen hebben ook andere redenen, zoals een besparing van geld of een beter milieu. De verlichting van je huis upgraden naar LED lampen kan zowel een mooier interieur als een besparing van geld en een beter milieu als gevolg hebben. Maar waarom is juist nu het beste moment om de switch naar LED lampen te maken? In dit artikel lees je 5 redenen waarom je nu de lampen naar LED zou moeten upgraden.

Prijzen voor LED lampen zijn laag

Het grootste obstakel van mensen om de switch naar LED lampen te maken was tijden lang dat de prijzen te hoog waren. De lampen worden echter steeds populairder en daardoor worden deze in grotere hoeveelheden geproduceerd. Het gevolg hiervan is dat de prijzen van LED lampen nu een stuk lager zijn dan voorheen.

Energie besparen en beter milieu

LED lampen zijn vele malen zuiniger dan alle andere soorten lampen. Zelfs spaarlampen verbruiken vele malen meer stroom bij het verlichten van een woning. Nu dat de prijzen om LED lampen aan te schaffen ook nog eens extra laag zijn is het makkelijk om de investering terug te verdienen. Immers bespaar je iedere maand op de energierekening. Daarbij draag je ook nog eens bij aan een beter milieu wanneer er minder elektriciteit in huis wordt verbruikt.

LED lampen zijn stijlvol

Lampen die gebruikmaken van LED geven fabrikanten en designers nieuwe mogelijkheden om mee te werken. Het is een totaal andere technologie dan de gloeilampen die voorheen het meest gebruikt werden. Doordat de lampen niet warm worden kunnen deze op andere manieren gebruikt worden. Bovendien is het mogelijk om meerdere kleuren licht met dezelfde lamp te produceren. Ook dit biedt nieuwe mogelijkheden.

Betere lichtkwaliteit

Voorheen stonden LED lampen bekend om een wit of blauw licht. De meeste mensen waren deze kleur licht niet gewend en dit was dan ook een reden om niet voor LED te kiezen. Tegenwoordig zijn de lampen echter verder doorontwikkeld en kunnen alles soorten licht produceren. Fel en zwak licht zijn met één enkele lamp nodig. Meerdere kleuren licht en zelfs daglicht is mogelijk met een LED lamp.

Toekomst van lampen

In huis worden steeds meer dingen geautomatiseerd. Van de thermostaat tot de sloten van een huis kunnen tegenwoordig op afstand bediend worden. LED lampen bieden deze mogelijkheid voor de verlichting in huis. Wanneer men verlichting via een app op je mobiele telefoon wilt regelen dan is dit mogelijk met LED lampen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment