Interieur

Geef je interieur een metamorfose met mangohouten meubelen

posted by Mirthe 30 december 2020 0 comments

Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Is het jouw goede voornemen om je interieur te restylen? Dan sla je meteen twee vliegen in één klap. Want niet alleen zorg je hiermee voor een compleet nieuwe sfeer in huis, maar ook maak je een heerlijk frisse start van 2021. Heb jij de afgelopen tijd allerlei inspiratie opgedaan en heb je voor ogen welke stijl je wilt neerzetten? Dan introduceren wij je graag aan een nieuwe trend die perfect past bij welke woonstijl dan ook. Je geeft je huis een trendy nieuwe touch met mangohouten meubelen. Deze fraaie houtsoort heeft een warme uitstraling, is sterk en heeft een karakteristieke structuur. Daarom wordt mangohout in de meubelbranche steeds vaker toegepast. Dit zie je terug in stoere dressoirs, industriële kasten en luxe tafels.

Hoge mate van duurzaamheid

Een andere goede eigenschap van mangohout blijkt uit de duurzaamheid. Het achterliggende verhaal is minstens zo interessant als het materiaal zelf. Het hout komt voornamelijk uit Australië en India waar op speciale boerderijen plantages met mangobomen groeien. De mango symboliseert in die landen rijkdom, welvaart en luxe. De boomsoort groeit ontzettend hard en kan hoogtes van wel veertig meter bereiken. Gedurende de eerste levensjaren komen er veel vruchten van de boom af. Daarna wordt de oogst steeds kleiner. Daarom is het voor de boeren die mango’s verbouwen financieel gezien interessant om de bomen na verloop van tijd te kappen en nieuwe aan te planten. Omdat het hout stevig is en een grote dichtheid heeft, kan het op een goede manier worden hergebruikt door er meubels van te maken.

Authentieke structuur

Dankzij de warme uitstraling in combinatie met het stoere karakter biedt mangohout talloze mogelijkheden. Die variëren van eigentijdse TV meubels, riante eettafels, stijlvolle salontafels en roomdividers tot mangohouten kasten. Door het gebruik van de warme kleuren van het mangohout en materialen zoals zwart metaal en glas, zijn die een aanwinst voor elke ruimte in je woning. Of je nu een moderne, landelijke, klassieke of industriële interieurstijl hebt. Wil je de kleur zwart een prominente plek geven binnen je nieuwe inrichting? Er zijn tevens kasten, salontafels en eettafels te verkrijgen in mangohout black. Wat natuurlijk ook prettig is om te weten, is dat het hout een hoogwaardige kwaliteit heeft die vergelijkbaar is met ander hardhout. Daarbij komt dat het slijtvast is, eenvoudig te onderhouden is en de zo kenmerkende authentieke structuur lang behoudt. Met welke meubelen van mangohout geef jij je huis een metamorfose?

Kijk ook hier eens

Leave a Comment