Interieur

Waarom je zou kiezen voor een goede schuifdeur

posted by Mirthe 23 februari 2018 0 comments

Een schuifdeur is een leuke toets die een praktische kant aan elk interieur toevoegt. Naast praktisch ziet het er ook gewoon goed uit om via een schuifdeur bijvoorbeeld naar de tuin of het terras te geraken. Een goede schuifdeur is echter meer dan dat en moet ook aan heel wat meer eigenschappen voldoen dan slechts “praktisch” zijn. Zo moet een goede schuifdeur…

Energiebesparend zijn

Een schuifdeur is pas een echte meerwaarde aan een huis als ze ook energiebesparend en isolerend is. Het is simpel: in de winter hoort de koude buiten te blijven en de warmte binnen, in de zomer hoort de hitte buiten te blijven. Een schuifdeur van slechte kwaliteit zal dit niet voor elkaar krijgen. Kies dan ook altijd voor een schuifdeur die sterk isolerend werkt en energiebesparend is. Dat energiebeparende is overigens niet enkel en alleen handig voor de isolatie, maar ook voor de portefeuille. We leven in een wereld van stijgende energiekosten en alle beetje die deze kosten kunnen drukken zijn dan ook welgekomen.

Veilig zijn

Laten we eerlijk zijn: een schuifdeur ziet er niet altijd uit als de meest veilige optie. Integendeel zelfs. De meeste schuifdeuren geven de indruk vrij broos te zijn en uitnodigend voor inbrekers. Veiligheid van die schuifdeuren staat dan ook hoog op het verlanglijstje van de ideale schuifdeur. Een hoge materiaalstabiliteit en een betrouwbare inklembeveiliging zijn twee belangrijke elementen van inbraakpreventie en beveiliging. Veiligheid gaat overigens wel nog een stuk verder dan enkel en alleen inbraakpreventie. Zo zijn er ook automatische schuifdeuren waarbij het voor zich spreekt dat een beveiliging erop toe ziet dat het toeschuiven stopt bij een obstakel. Een hindernis zoals een persoon of een object hoort bij een goede automatische schuifdeur onmiddellijk te zorgen voor een stopzetting van de activiteiten.

Comfortabel zijn

Je hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt bij iemand thuis: er is een schuifdeur waarvoor je bijna een bodybuilder moet zijn om hem open te krijgen. Tonnen energie verspelen elke keer dat je die deur open of dicht wilt schuiven is natuurlijk niet wat je zoekt en niet erg praktisch. Een goede schuifdeur is dan ook een deur waarbij je zo goed als geen kracht nodig hebt voor het openen en sluiten. Even de pink zetten en het gevaarte zet zich in beweging. Daarbij heb je zelf de keuze tussen een schuifdeur die volkomen geautomatiseerd werkt of eentje die je zelf nog manueel in gang moet krijgen.

Er goed uit zien

Een goede schuifdeur is natuurlijk een schuifdeur die er ook gewoon goed uit ziet. Daarbij heb je tegenwoordig gelukkig ontzettend veel keuze. Zo goed als elke schuifdeur is op maat gemaakt wat betekent dat je de optie hebt om de kleuren, de vorm, de technieken en meer naar eigen inzicht aan te passen. Zo zorg je ervoor dat een schuifdeur niet alleen een deur is, maar ook jouw woning een uniek en eigen karakter geeft. De hamvraag is hier dan ook: ben je creatief genoeg om jouw ideale schuifdeur te maken?

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment