InterieurKlussen

Zo maak je van jouw krappe, donkere zolder een ruime, lichte kamer

posted by Mirthe 24 april 2019 0 comments

Een onverwachte gezinsuitbreiding, een nieuwe baan waarbij je meer thuis gaat werken, een nieuwe hobby, er zijn allerlei dingen die er voor kunnen zorgen dat je last hebt van ruimtegebrek. Is jouw huidige woning eigenlijk iets te klein geworden voor het leven van alledag maar wil je liever niet verhuizen? Dan zit er maar één ding op: verbouwen. Een woning verbouwen kan op verschillende manieren. Zo kan je een erker aan de woning bouwen, is het mogelijk om een aanbouw te plaatsen en kan je er voor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Wil jij echter op korte termijn genieten van meer ruimte? Dan is een dakkapel laten plaatsen de beste keuze. Een standaard dakkapel kan in de meeste gevallen in één dag geplaatst worden, waardoor je binnen één dag kunt genieten van meer ruimte.

Een dakkapel laten plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan een dakkapel ter plekke worden opgebouwd, maar is het ook mogelijk om een kant en klare dakkapel te laten plaatsen. Een dakkapel die ter plekke wordt opgebouwd heeft vaak een hoger prijskaartje dan een dakkapel die in één dag geplaatst kan worden, omdat deze vaak aan bepaalde eisen moeten voldoen en/of afwijkende maten hebben. Dakkapellen die in één dag geplaatst kunnen worden zijn altijd prefab. Dat betekent dat ze vooraf in de fabriek worden gemaakt en kant-en-klaar bij een woning worden afgeleverd. Hierdoor kunnen ze direct op het dak geplaatst en bevestigd worden. Dat scheelt veel kosten.

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen kent veel voordelen, maar de bekendste is toch wel dat er meer ruimte wordt gecreëerd. Zo kan een dakkapel die eens zo krappe zolder, die alleen geschikt was voor opslag, veranderen in een ruime kamer die gebruikt kan worden als kantoor, slaapkamer of hobbyruimte. De extra ruimte is echter niet het enige voordeel van een dakkapel. Zo zorgt een dakkapel er voor dat een ruimte met een schuin dak beter geventileerd kan worden, omdat de grote ramen in de dakkapel meer lucht kunnen verversen dan een klein dakraampje. Een ruimte met een dakkapel heeft tevens meer lichtinval, waardoor je er overdag kan genieten van een zee aan daglicht. Het laatste voordeel is dat een dakkapel er voor kan zorgen dat jouw woning meer waard wordt. Een dakkapel kan een zolder veranderen in een volwaardige kamer, waardoor de woning in waarde kan stijgen.

Verschillende soorten dakkapellen

Er zijn verschillende soorten dakkapellen verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een klassieke, standaard dakkapel (de goedkoopste optie) maar behoren ook dakkapellen met een exclusief uiterlijk tot de mogelijkheden. Van dakkapellen met een rond dak tot dakkapellen met een zadeldak, alles is mogelijk. Uiteraard geldt: hoe exclusiever de dakkapel, hoe hoger het prijskaartje. Wil jij een dakkapel in Emmen of een andere plaats in Nederland laten plaatsen? Dan is het aan te raden om je goed te verdiepen in alle mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je kiest voor een dakkapel die helemaal bij jouw woning past.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment