Klussen

Laminaat laten leggen; hoe gaat het in zijn werk?

posted by Mirthe 10 maart 2019 0 comments

Heb je gekozen voor een laminaatvloer? En moet deze nog netjes gelegd worden? Dan laat je mogelijk het leggen over aan een vloerspecialist. Je wilt natuurlijk een betrouwbaar iemand. Online kun je bij verschillende vloerspecialisten een e-mail achter laten met de afmetingen van je klus. Aan de hand van hun website en de reactie die je terug krijgt, kun je een aardige inschatting maken over hun betrouwbaarheid. Hoe kies je de juiste laminaatlegger?

Wat kost het laten leggen van laminaat?

Wat betaal je voor het laten leggen van laminaat per m²? Dit verschilt per vloerspecialist. Je kunt een prijsvergelijk maken per vloerspecialist en de voordeligste eruit kiezen. Een goede vakman kiezen kan tegenwoordig online. Echte vloerspecialisten werken professioneel en zorgen voor een goede afwerking.

Soorten laminaat

Er zijn allerlei soorten laminaat te koop. Welke verschillen zijn er allemaal?

 • houtdesigns en kleuren
 • dikte
 • met of zonder V-groef

Met laminaat zonder V-groef word je vloer een mooi geheel. Met V-groef krijg je een vloer waar het lijkt of er echte planken liggen. Het leggen van beiden kun je het beste overlaten aan een vakkundige vloerspecialist. Er wordt veel gewerkt met kliklaminaat. Deze worden eenvoudig en snel aan elkaar geklikt. Dit is een lijmvrije manier van laminaat leggen.

Voorwaarden laminaat laten leggen

Er zijn voorwaarden verbonden aan het leggen van laminaat. Algemene voorwaarden en voorwaarden die per vloerspecialist kunnen verschillen. Enkele standaard voorwaarden:

 • het laminaat moet minstens 24-48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd wordt
 • de verpakking moet gesloten blijven
 • de pakketten moeten horizontaal gestapeld zijn
 • de luchtvochtigheid van de ruimte moet 45-65% zijn met een temperatuur van 18-20°C
 • de ruimte waar het laminaat gelegd wordt moet schoon en droog zijn
 • oneffenheden moeten uit de ondergrond verwijdert zijn

Ondervloer laminaat

Je moet ook rekening houden met een ondervloer. Een ondervloer voor laminaat is belangrijk voor geluidsdemping en voor egaliseren. Het verschilt per ruimte welke ondervloer je nodig hebt. Waar moet je op letten?

 • wordt er veel op gelopen dan is een goede geluiddempende ondervloer belangrijk
 • wil je de ondervloer extra egaliseren kies dan voor een egaliserende ondervloer

Weet je niet precies welke ondervloer het beste is, vraag dan meer informatie aan een vakkundig vloerspecialist. Dit kun je via een bedrijf doen die gespecialiseerd is in vloerbedekking of online via hun website. Bijna alle website van deze bedrijven hebben een contactformulier.

Hoe lang duurt het laten leggen? Dit hangt af van verschillende factoren. Toestand van de ondervloer telt mee. Welk soort laminaat je laat leggen. En natuurlijk hangt het af van de vierkante meters die gelegd moeten worden.

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment