Klussen

Huishoudelijke apparatuur kapot, wat nu?

posted by Mirthe 24 november 2018 0 comments

Binnen het huishouden zijn er een aantal belangrijke apparaten te vinden, zoals: de vaatwasser, de oven, de wasmachine, de stofzuiger en de droger. Het is natuurlijk super vervelend als een van deze apparaten kapot gaat. Maar, wat als een van deze apparaten daadwerkelijk kapot gaat? Ga je een dure monteur inschakelen, koop je een nieuw apparaat of ga je zelf aan de slag met het vervangen van de kapotte onderdelen?

De economie waarin wij nu leven wordt ook wel de weggooi economie genoemd. Zodra er iets kapot gaat kiezen wij er al snel voor om het apparaat weg te gooien en te vervangen. Het repareren komt niet meer in ons hoofd op. Kapotte apparaten repareren is duurzaam en kan je veel geld besparen.

Wat is er kapot?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag. Het antwoord kun je vinden door te kijken naar het probleem. Neem bijvoorbeeld de stofzuiger. Mijn stofzuiger zuigt niet meer al het stof op en het snoer rolt niet meer goed op. Dit kan dus liggen aan de motor en het oprolmechanisme. Om deze onderdelen te bekijken kun je de stofzuiger even openmaken en kijken of het probleem met het blote oog te zien is. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de stofzuiger, maar zo kun je bij elk apparaat te werk gaan.

Hoe vind ik de juiste onderdelen?

Nu je weet waar de problemen liggen, moet je nog wel de juiste onderdelen vinden. Hier heb je het merk- en typenummer nodig van het apparaat. Deze staat meestal aangegeven op een sticker op het apparaat. Als je dat weet kan je op zoek naar het goede onderdeel. Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar Miele onderdelen voor mijn vaatwasser. Ik weet dat het filter kapot is. Ik ga dan op het internet op zoek naar: Miele E713 filter. Hierdoor komt een webshop voor onderdelen naar voren, waarbij ik mijn nieuwe filter kan kopen.

Zorg goed voor je apparaten

Om reparaties te voorkomen is het belangrijk om regelmatige checks te doen voor jouw apparaten. Maak ze bijvoorbeeld een keer open en kijk of alles nog goed loopt. Schoonmaken is ook geen slecht idee. Zorg ervoor dat de binnen- en buitenkant er goed en verzorgd uitziet. Zo lijken ze niet alleen nieuw, maar blijven ze ook nog werken als nieuw.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment