InterieurKlussen

Tips voor een nieuwe badkamer

posted by Mirthe 29 mei 2020 0 comments

Droom je van een nieuwe badkamer maar weet je niet goed wat voor design je nu precies wilt? Je hebt al honderden brochures doorgebladerd maar toch lijkt het je maar niet te lukken om er de ideale badkamer uit te pikken? Waarop moeten we feitelijk letten bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer? Welke factoren moeten we in aanmerking nemen vooraleer we overgaan tot de aankoop? Wij hebben ze hier voor jou samengesteld.

Veiligheid

Veiligheid is en blijft het allerbelangrijkste punt dat je in overweging dient te nemen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkamer. Wat precies veilig is, hangt in de eerste plaats af van je leefsituatie. Heb je kleine kinderen in huis? Kies dan voor een bad of douche met kranen die niet TE heet kunnen worden om zo je kind tegen brandwonden te beschermen. Badkamermeubels uitgerust met “softclose ladegeleiders” dragen ook bij aan de veiligheid. Deze lades sluiten heel zachtjes en vermijden dat jouw ukkepuk met zijn vingertjes tussen de kasten komt. Ben je al wat ouder of woon je samen met oudere mensen? Kies dan voor een douche met lage instap om onnodige vallen te voorkomen. Een extra bescherming tegen het uitglijden in de douche of in de badkuip, is een bad- of douchegreep. Zulke handgrepen bieden een extra zekerheid voor het veilig betreden en verlaten van de badruimte.

Comfort

Comfort in je badkamer maakt het hele wasgebeuren toch net een tikkeltje aangenamer. Onder comfort verstaan we schoonmaak, beweegruimte, opbergruimte, … et cetera. Kies voor badkamermaterialen die makkelijk te onderhouden zijn om urenlange schoonmaakbeurten te voorkomen. Zie erop toe dat je badmeubel over voldoende opbergruimte beschikt zodat alle gezinsleden hun favoriete badkamerspulletjes netjes kunnen opbergen. Beweegruimte in de badkamer is ook van cruciaal belang: denk maar aan een typische, drukke ochtend waarop we de badkamer dikwijls met elkaar moeten delen!

Persoonlijkheid

Ben jij iemand die van opvallende kleuren, die onmiddellijk in het oog springen, houdt? Ga dan niet voor een badkamer met donkergrijze, eentonige tegels maar kies voor een interieur dat de aandacht trekt. Ben je meer een “I like to keep it simple” type? Kies dan voor een neutraal interieur dat rust uitstraalt.

Duurzaamheid

Waterverspilling heeft een zeer negatieve invloed op het milieu en daarnaast kost het je ook nog eens een flinke duit! Waterbesparende, zelfsluitende kranen kunnen hier een oplossing bieden! Kies uit één van de vele modellen, beschikbaar op de markt.

Prijs

“Last but not least” is er, zoals altijd, het prijskaartje. Je weet zelf waarschijnlijk het beste welke badkamers er binnen jouw persoonlijk bereik liggen. Probeer daarom, op basis van jouw budget en met behulp van bovenstaande tips, de beste badkamer uit te kiezen!

Bron: Superrenovatie.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment