Klussen

Zelfgemaakt bureaublad

posted by Mirthe 26 april 2017 0 comments

Wat is er nu leuker dan gebruik te maken van je eigen creaties? Het is bijvoorbeeld mogelijk om je eigen bureaublad te maken, zodat je helemaal zelf kunt kiezen waarvan het gemaakt is, welke kleur het heeft en wat de afmetingen zijn. Ideaal toch?! Vaak worden de bureaus toch maar gewoon in de winkel of online gekocht, zodat er geen moeite en tijd verloren gaat in het maken ervan. En daarbij: hoe zet je ├╝berhaupt een dergelijk blad in elkaar, wat heb je nodig en waar moet je op letten? Deze vragen blijven voor jou niet onbeantwoord, want in dit artikel lees je alles over het zelf in elkaar zetten van een bureaublad.

Voorbereiding

Voordat je kan beginnen, is het natuurlijk wel handig dat je alle materialen bij elkaar hebt gezocht. Maak daarom van tevoren een lijstje en een bouwtekening van wat je nodig hebt en hoe het er ongeveer uit moet komen te zien. Zorg dat je van alles net iets meer koopt dan je nodig hebt, zodat je zeker weet dat je niets tekort komt, bijvoorbeeld als je een foutje maakt tijdens het zagen. Zo hoef je niet elke keer heen en weer naar de winkel. Mocht je niet zeker weten wat je precies nodig hebt, vraag het dan na in de bouwmarkt. De medewerkers weten vaak wel ongeveer wat je kan gebruiken en wat niet. Je helpt ze al een heel handje als je de bouwtekening van je bureaublad laat zien, met instructies. Doorgaans kun je ervan uitgaan dat je geschuurd hout, spijkers, een hamer, houtlijm en tape nodig hebt.

Aan de slag

Als je alles hebt verzameld, kun je aan het werk. Zorg dat je de houten planken op maat hebt en zaag deze anders nog wat bij. Als je wat moet zagen, schuur het dan altijd nog af, zodat je geen splinters krijgt. Wanneer alles op maat en geschuurd is, kun je beginnen met in elkaar zetten. Hou je bouwtekening er regelmatig bij en zorg dat je alles netjes op elkaar monteert. Doe dit met de houtlijm en spijkers of schroeven. Zo weet je zeker dat het goed vast zit en blijft. Mocht je gaan lijmen, dan is het verstandig om tape er omheen te plakken, zodat je geen houtlijm morst op de niet te lijmen delen. Zo weet je zeker dat je een mooi resultaat krijgt. Let er ook goed op dat je geen uitstekende spijkers of schroeven hebt. Het is altijd mogelijk om deze aan het eind wat bij te schuren, maar het is natuurlijk mooier als er alleen mooi afgewerkt hout te zien is. Heb je meer informatie nodig? Kijk dan even bij Officetopper. Hier vind je allerlei toepassingen van een bureaublad, bijvoorbeeld voor in de woonkamer.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment