Interieur

Welke zonwering kies jij?

posted by Mirthe 12 april 2017 0 comments

De lente is nog maar net begonnen en het zonnetje komt – gelukkig – al weer kijken. Natuurlijk zijn we ontzettend blij met de eerste zonnestralen, maar in de zomer kunnen er wel eens hevige warme dagen zijn waardoor we de zon liever even tegenhouden. Dit is dus de ideale tijd om op zoek te gaan naar goede en passende zonwering voor je huis. Aangezien er ontzettend veel keuze is, hebben wij hier een aantal typen zonwering op een rijtje gezet.
Zonneschermen
Eén van de eerste soorten zonwering die waarschijnlijk in je opkomt. Het scherm weert de zon die van bovenaf komt en verlaagt de temperatuur in huis met gemak 5 tot 7 graden. Voordelig is dat als je het scherm niet nodig hebt, je deze gemakkelijk kunt inklappen en er dan nagenoeg niets van te zien is.

Uitval- en knikarmschermen
Er zijn twee soorten zonneschermen: uitvalschermen en knikarmschermen. Het uitvalscherm is een veelvoorkomend zonnescherm bij woningen. Een uitvalscherm is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel voordelig in de aanschaf. Dit scherm zit aan de gevel bevestigd met twee vaste armen, is praktisch en voordelig. Een nadeel is dat het scherm niet voor schaduw op je terras zorgt.

Wil je wel schaduw op je terras? Kies dan voor een knikarmscherm. Een knikarmscherm biedt horizontale zonwering door de twee armen die recht vooruit knikken. Door deze horizontale zonwering is je terras altijd goed voorzien van schaduw.

Screens
Een zeer effectieve manier van zonwering, waarbij een zonwerend doek tegen het raam zit en van naar boven en naar beneden kan bewegen. Dit is zeker aan te raden als een koeler huis prioriteit heeft en je van een stukje privacy houdt.

Markiezen
Wil je een authentieke, sfeervolle en nostalgische uitstraling? Dan zijn markiezen iets voor jou. Het zijn soort bolle luifels, waarbij de zijkanten ook bedekt zijn met doek en het zonlicht van alle kanten wordt tegengehouden.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment