Interieur

De keuken als woonkamer

posted by Mirthe 29 oktober 2020 0 comments
eettafel van hout

De keuken al woonkamer klinkt een beetje gek, vind je ook niet? De keuken is toch de plek waar je eten kookt en de woonkamer meer de ruimte waar je met elkaar ontspant. Wat gebeurt er nu als je deze twee elementen in huis samenvoegt? Er ontstaat een geheel nieuwe manier van wonen die de comfort en gezelligheid in huis flink bevordert!

Een open keuken
Een woonkamer in je keuken bevorder je door te kiezen voor een open keuken. Hokjes en vakjes zullen daardoor in huis veel meer verdwijnen. Er ontstaat een open ruimte waar je zowel kunt koken als leven. De keuken mag je eigenlijk ook wel zien als het verlengstuk van de woonkamer.

De traditionele keuken waar alleen maar gekookt wordt, verdwijnt zo steeds meer naar de achtergrond. De keuken is namelijk ook de plek om elkaar te ontmoeten, naast het gezellige eten en drinken. Je zou het ook wel kunnen zien als de sociale hotspot in huis! Klinkt modern, maar eigenlijk betekent het gewoon een plaats van ontmoeting.

Hoe geef je een open keuken vorm?
Smaken verschillen altijd, dat is ook met een open keuken zo. Dat geeft echter niet, want daardoor creëer jij je eigen droomhuis. Hout is op dit moment erg populair om toe te passen bij een open keuken. Vergeet ze vooral niet te integreren in de details. Juist op die plekken zijn ze erg belangrijk.

De open keuken geef je verder vorm door het in elkaar zetten van een klein barretje met barkrukken. Je zult zien dat het een verrassend effect heeft op de uitstraling. Een prachtige designlamp en wat groene planten zullen de gezelligheid in de keuken absoluut bevorderen. Wat let je nog om met een open keuken aan de slag te gaan?

Kijk ook hier eens

Leave a Comment