wonen

Hou je huis op orde met een industriële schoenenkast

posted by Mirthe 29 oktober 2020 0 comments

Ken jij ook het probleem dat je overal in huis schoenen terugvindt? Of als je een bepaald paar schoenen zoekt, vind je het niet terug juist op het moment dat je ze dringend nodig hebt. Met een degelijke schoenenkast is dit probleem eindelijk van de baan. Maar welke schoenenkast ga je dan precies kopen? Ga je voor om het even welk ontwerp van schoenenkast of ga je ook voor een klein item als een schoenenkast kritisch zijn? Durf jij bijvoorbeeld voor een schoenenkast industrieel te gaan? Wees gerust, ook al woon je niet in een industrieel pand of heb je geen stoer interieur, een schoenenkast in industriële stijl is een echte aanwinst voor je woninginrichting.

Kies de schoenenkast op jouw maat

Denk jij bij een schoenenkast aan een soort van mini-dressoir met openklapbare vakken? Ja, die bestaan er inderdaad. Maar schoenenkasten, en dan vooral industriële schoenenkasten bestaan er in veel meer varianten. Op die manier kies je niet alleen voor een stoere stijl, maar integreer jij je schoenenkast perfect in je woning. Er bestaan bijvoorbeeld smalle kasten die ideaal zijn voor een kleine woning of voor in de gang. Je kunt ook kiezen voor een schoenenkast die aan de muur ophangt. Zo kun je makkelijk je vloer onder je kast poetsen. Wil je je schoenen niet op een bepaalde plek zoals je gang of hal kwijt, maar wil je ze gewoon in de woonkamer of je slaapkamer? Dan kies je voor een stijlvol kastje dat bijna op een nachtkastje lijkt. Je plaatst er een mooie plant of een kunstwerkje op en je schoenenkast is perfect geïntegreerd in je interieur. Als je over voldoende ruimte beschikt, kies je bijvoorbeeld voor een schoenenkast waarin je ook vakken vindt voor je sjaals, mutsen… Daarmee zijn deze kledingstukken meteen ook uit het zicht opgeborgen.

Industrieel, gewoon omdat het mooi is

Bij industrieel hoef je niet altijd te denken aan grof, ruw of overmaats. Ook elegante, strakke en kleine schoenenkasten vind je makkelijk in de industriële stijl. Kleuren zoals zwart en groen en het materiaal metaal maakt dat je schoenenkast een stoer en duurzaam is. Of je ze nu tegen een bakstenen muur of een egale grijze muur plaatst, het zijn echte blikvangers in huis. Ze staan goed op een houten vloer, een natuurstenen vloer of een strakke industriële gietvloer. Maak van je schoenenkastje een echt volwaardig meubelstuk. En meteen zijn al je rondslingerende schoenen mooi opgeborgen en ziet je woning er plots veel netter uit.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment