wonen

Wil je de waarde van je huis vergroten? Zo pak je dat aan

posted by Mirthe 15 september 2021 0 comments

Nu de woningmarkt oververhit is, is verhuizen een stuk lastiger geworden. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun bestaande woning onder handen te nemen. Wil jij ook gaan verbouwen? Dan vind je het vast handig om te weten met welke investeringen je de waarde van je woning kan laten stijgen. Dit zijn 4 manieren waarmee je kunt zorgen voor een waardevermeerdering van je huis, waaronder (ja, echt) regelmatig cv-ketel-onderhoud.

1. Schroef de beveiliging op

Zijn je deuren en ramen al jaren voorzien van hetzelfde krakkemikkige hang- en sluitwerk? En woon je afgelegen, maar beschikt je woning niet over een slim alarm in huis? Dan zal dit geen wonderen doen voor de waarde van je huis. Neem de beveiliging daarom eens goed onder de loep. Vervang hang- en sluitwerk waar nodig. En kies een alarmsysteem dat makkelijk is om te bedienen. Niet alleen geruststellend voor eventuele kopers in de toekomst, maar ook voor jou.

2. Blijf je woning onderhouden

Door te investeren in goed periodiek onderhoud van je woning hou je niet alleen allerlei problemen buiten de deur, zoals brand en lekkages. Het levert ook een waardevermeerdering van je huis op. Weinig mensen zijn immers bereid om de hoofdprijs te betalen voor een woning waar nog van alles aan schort.

Gelukkig kun je de belangrijkste onderhoudsklussen tegenwoordig prima uitbesteden aan een professional. Zo kun je je voor een vast maandbedrag bijvoorbeeld abonneren op een service voor schoorsteenvegen, cv-onderhoud en de dakgoot reinigen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Easy does it!

3. Nieuwe badkamer of keuken

Ben je klaar met je oude badkamer of keuken? Dan kan een mooie opknapbeurt zorgen voor flink wat waardevermeerdering. Investeer in een badkamer met neutrale kleuren. Dit zal later een grotere groep kopers aantrekken. Hetzelfde geldt voor de keuken: kies voor een tijdloos model met kwalitatieve inbouwapparatuur. Een te uitgesproken interieur kan potentiële kopers afschrikken.

4. Meer bergruimte

Wie is er niet gebaat bij meer opbergruimte? Eerlijk is eerlijk: de meesten van ons hebben meer spullen dan we kwijt kunnen. Daarom is het wel zo fijn als je in een huis woont waar je ze zonder kopzorgen kunt opbergen. Meer opslagruimte creëren kan door bijvoorbeeld je zolder te renoveren of de garage opnieuw in te richten. Of bouw je woning uit en ga voor een garage aan huis. Dit zorgt zeker voor meer waarde van je woning.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment