wonen

De beste manieren om thuiswerken productiever te maken

posted by Mirthe 19 september 2021 0 comments

Met de opkomst van de technologie is het makkelijker geworden om op afstand te werken. De beste manier om thuiswerken productiever te maken, is door grenzen te stellen en je eraan te houden.

De balans tussen werk en privé is een groot probleem bij thuiswerken. Het kan moeilijk zijn om niet de sociale uitlaatklep of het toezicht te hebben die bij een kantoorbaan hoort.

Er zijn manieren waarop je je dag thuis productiever kunt maken zonder je te geïsoleerd te voelen. Overweeg om minder tijd te besteden aan e-mails en chats tijdens werkuren, en zorg ervoor dat je je bewust bent van hoeveel schermtijd je gedurende de dag krijgt.

Het thuiswerken beter organiseren

Als we denken aan thuiswerken, is het eerste dat in ons opkomt de beste manieren om ons te helpen bij het organiseren en bereiken van onze doelen. Omdat je thuis niet de sociale interactie hebt die je op de werkvloer wel hebt, is het belangrijk dat je je op een andere manier probeert te focussen. Hier zijn enkele van de beste manieren om thuiswerken productiever te maken:

  • Neem uw computer overal mee naartoe.
  • Gebruik apps om jezelf gefocust te houden, zelfs als je energie tussen de uren daalt.
  • Plan altijd vooruit voor pauzes en stel doelen voor jezelf voordat je gaat werken.

Door deze praktische tips toe te passen zul je snel merken dat je thuis beter gefocust kan werken.

Nog meer tips voor een productieve thuiswerkdag

Je zult merken dat thuiswerken ongelooflijk productief en bevredigend kan zijn. Het is echter niet gemakkelijk om over te stappen van je 9-5-levensstijl als je gewend bent om in de buurt van collega’s te zijn..

Hier zijn vijf trefzekere tactieken die je zullen helpen om het meeste uit je tijd te halen in het comfort van je eigen huis:

  • Vermijd afleiding
  • Maak werkruimte vrij
  • Stel een specifieke timer in voor het werk
  • Maak een plan voordat je begint
  • Deel taken op in stappen en breng in kaart hoe lang elke stap zou moeten duren

Hopelijk kan je met deze tips je thuiswerkplek beter inrichten, waardoor je een productievere dag hebt. Thuiswerken kan erg veel voordelen met zich meebrengen, maar je moet er wel voor zorgen dat je voor jezelf een aantal regels hebt vastgesteld.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment