wonen

Top 3 tafel ideeën voor in huis

posted by Mirthe 9 mei 2022 0 comments

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tafel voor in huis zijn een aantal zaken van belang om rekening mee te houden. In welke ruimte komt de tafel te staan? Hoe groot moet de tafel zijn? Welk materiaal heeft je voorkeur? Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de vorm, kleur en uitstraling van de tafel. Kies je voor industrieel? Of ga je liever voor een natuurlijke uitstraling? We vertellen je alles over onze top drie tafel ideeën in dit artikel.

Epoxytafel

Epoxytafels zijn bijzonder populair. De basis van een epoxytafel is gemaakt van hout, waarbij vaak bewust wordt gekozen voor houtsoorten met unieke patronen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan notenhout, elzenhout en Russisch olijfhout. De transparante epoxy maakt de prachtige kleuren, nerven, patronen en tekeningen in het hout extra goed zichtbaar.

Een epoxytafel heeft een aantal voordelen. Epoxy is een zeer sterk materiaal, dit zorgt ervoor dat de tafel niet snel zal beschadigen. Een epoxy tafel hoef je meestal dan ook niet extra te beschermen, hij kan prima tegen een stootje. Ook is epoxy eenvoudig schoon te maken. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek en wat sop. Door de epoxy laag trekken de vlekken niet in het hout van de tafel. Knutselen de kinderen bijvoorbeeld graag aan tafel of wordt er regelmatig geknoeid tijdens het eten? Een epoxytafel is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een tafel die intensief gebruikt gaat worden.

Voor een nog uniekere tafel kunnen er andere materialen en kleuren in of onder de epoxy worden verwerkt. Gekleurde epoxy wordt vaak gebruikt en geeft de tafel een unieke uitstraling. Door het mengen van diverse kleuren ontstaan er mooie patronen, dit zorgt voor een bijzondere tafel waarvan er slechts één in de wereld is.

Boomstamtafel

Geen enkele boom is gelijk en dat maakt elke boomstamtafel uniek. Het tafelblad van boomstamtafels wordt veelal gemaakt van één of meerdere delen eikenhout. Eikenhout kan goed bewerkt worden, bijvoorbeeld door het te lakken of te roken. Dit geeft het hout een andere kleur of afwerking. Een ongelakte boomstamtafel ziet er natuurlijker uit maar is gevoelig voor beschadigingen. Door het tafelblad te lakken wordt de levensduur van de tafel verlengt en worden beschadigingen voorkomen. Het tafelblad van grote tafels wordt vaak gemaakt van meerdere delen eikenhout. Kleinere tafels en bijzettafels worden vaak uit één deel gemaakt, omdat de boomstronk daar dik genoeg voor is. Ben je op zoek naar een boomstamtafel uit één deel? Hou dan rekening met het formaat en de dikte van de boomstronk. Of je nu voor een eetkamertafel of bijzettafel gaat, een boomstamtafel is altijd een uniek exemplaar is jouw interieur.

Metalen tafel

Een metalen tafel is een tafel met een metalen onderstel en een tafelblad van bijvoorbeeld hout of glas. Het tafelblad zelf wordt vrijwel nooit van metaal gemaakt. Een metalen onderstel is zeer sterk en geeft de tafel een industriële, robuuste uitstraling. Gecombineerd met hout of glas is een stoere metalen tafel een echte eyecatcher in je interieur. Een metalen tafel is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een stevige tafel met een industriële look.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment