wonen

Kerstdecoratie: ingetogen of juist uitbundig?

posted by Mirthe 8 december 2021 0 comments

Wat voor type ben jij? Houd jij het graag een beetje rustig in je woonkamer, qua kleuren en lampen? Of ben je wat meer uitbundig ingesteld? En geldt dit ook rond de feestdagen? Plaats je in je rustige, sobere woonkamer een boom die eveneens rustig van toon is? Of ga je juist helemaal los, die ene keer per jaar, en kan het je niet gek genoeg zijn?

Ingetogen kerstversiering: dat kan prima

Denk je aan kerstversiering, dan denk je misschien aan heel veel kleuren. Veel tierelantijntjes, lichtjes, figuurtjes. Heb je normaal gesproken een ingetogen smaak, en heb je je woonkamer ook op die manier ingericht, misschien wel genoeg reden om spontaan jeuk van te krijgen. Al die gekkigheid in je huis, zit je daar nu echt op te wachten?

Je bent echt niet de enige die veel kerstversiering veel te druk vindt. De meeste mensen zijn stiekem zelfs best blij als in januari alle versiering weer kan worden opgeborgen, en de woonkamer weer in zijn oorspronkelijke staat kan worden hersteld. Weer een beetje rust in de tent, en ruimte. Heerlijk! Maar wist je dat je ook in de feestmaand zelf de boel best in kerstsferen kunt brengen zonder het meteen heel druk te maken?

Er komt steeds meer kerstdecoratie in de winkels die helemaal niet druk of schreeuwerig is. Die prima kan passen bij jouw ingetogen interieur. Zo is er steeds meer decoratie te koop van hout, wat perfect past bij een natuurlijk ogende of landelijke woonkamer. Door te kiezen voor versiering van natuurlijke materialen zorg je al snel voor een rustigere aanblik dan wanneer je voor kunststof en ‘glam’ gaat. Een andere manier om het rustig te houden is door te kiezen voor decoratie in één kleur, liefst een beetje neutrale als wit. Dat oogt ook direct een stuk minder druk.

Je één keer per jaar helemaal laten gaan

Wie doorgaans al een vrij uitbundige stijl heeft, zal zich tijdens de feestdagen waarschijnlijk helemaal uitleven. Overal kerstverlichting, slingers en andere kerstdecoratie: heerlijk! Maar wist je dat er ook genoeg mensen zijn die juist de voorkeur geven aan een meer ingetogen interieur die met kerst helemaal losgaan?

Juist omdat het tijdelijk is, omdat je zeker weet dat je de boel na de feestdagen weer op kunt ruimen, kan het best leuk zijn om eens per jaar eens flink los te gaan. Bouw dat kerstdorp maar, hang overal maar lichtjes op, in alle kleuren van de regenboog, Hoe hysterischer hoe beter. Als jij er maar blij van wordt, daar draait het om. Tegen de tijd dat je het zat bent zitten de feestdagen er weer op, en kun je alles gewoon weer opbergen om vervolgens weer een maand of elf te genieten van je rustige woonkamer.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment