wonen

Laat je stenen trap stralen met een traprenovatie op maat

posted by Mirthe 3 mei 2021 0 comments

Een stenen trap in huis is schitterend. Het zijn echte blikvangers die dankzij hun materiaal een bijzonder en statig karakter hebben. Toch kan het zijn dat je stenen trap je een doorn in het oog wordt. Een trap van steen zal namelijk net als een houten trap op den duur slijten. Ook kan het zijn dat de trap net niet past bij jouw smaak of dat je hem gewoon een opknapbeurt wilt geven. Als dat het geval is kun je erover nadenken je stenen trap te laten renoveren. Een natuurstenen traprenovatie zorgt ervoor dat hij weer echt zal stralen.

De uitstraling van een stenen trap

Met een natuurstenen traprenovatie knap je jouw stenen trap helemaal op en behoud je het sterke karakter van de trap. Ook is het mogelijk om met zo’n renovatie je stenen trap een geheel nieuw uiterlijk te geven. Bij een traprenovatie met natuursteen worden er overzettreden van steen over de oude trap geplaatst. Deze overzettreden kunnen van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan HPL kunststof met een luxe steenlook. Dit materiaal zorgt ervoor dat jouw trap na renovatie het schitterende uiterlijk van een stenen trap behoudt, maar minder snel slijt. De treden hebben een luxe natuursteen uitstraling, zijn slijtvast en bieden een goede grip.

Verschillende mogelijkheden

Ook als je je stenen trap een andere look wil geven zijn er veel mogelijkheden bij een traprenovatie. Denk aan overzettreden van PVC of vinyl, die in veel verschillende designs beschikbaar zijn. Met dit soort treden geeft u uw stenen trap een nieuwe uitstraling. Het voordeel aan deze materialen zijn dat ze zeer slijtvast zijn en niet snel krassen zullen krijgen. Ze slijten minder snel dan stenen treden en geven grip, waardoor je er niet snel over uit zult glijden.

Met deze materialen is het ook mogelijk de stenen trap er als een houten trap uit te laten zien. Dit geeft een natuurlijke uitstraling en is perfect wanneer je aan iets anders toe bent.

Maatwerk

Het renoveren van een stenen trap is maatwerk. Daarom is het belangrijk met een expert om tafel te gaan voor het renoveren van jouw trap. De precieze kosten van het laten renoveren van een stenen trap zijn afhankelijk van de bestaande trap en je wensen en eisen. In een adviesgesprek kan een traprenovatie-expert je daar meer over vertellen. Bij een betrouwbare specialist is dat adviesgesprek gratis, waardoor je nergens aan vastzit.

Binnen één dag klaar

Misschien bereid je je er bij het woord traprenovatie meteen al op voor om een week in de woonkamer te bivakkeren. Gelukkig hoeft een traprenovatie niet lang te duren. Een echte expert kan een traprenovatie al binnen een dag gedaan krijgen, zelfs bij het renoveren van een stenen trap. Hierbij wordt je veel zorg uit handen genomen. Je hoeft alleen nog te bepalen hoe je wilt dat jouw nieuwe trap eruit ziet.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment