wonen

Op maat gemaakte jaloezieën voor je raam

posted by Mirthe 25 augustus 2021 0 comments

Van klassiek tot hip: er zijn veel verschillende soorten houten jaloezieën in allerlei kleuren. En dat is ook wel nodig, want in ieder interieur horen natuurlijk bijpassende jaloezieën. Het is niet voor niets dat de jaloezieën populair zijn. De decoratie voegt namelijk echt iets toe aan de uitstraling van een ruimte. Naast de mooie uitstraling, zitten er nog een aantal voordelen aan de jaloezieën. Zo zorgt het voor privacy en voor een betere temperatuur in huis.

Lamellen

Tevens zijn de lamellen van jaloezieën verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er kan voor verschillende soorten materialen worden gekozen. Bamboe wordt vaak gekozen omdat het beter is voor het milieu en ook Linde en Abachi worden vaak gebruikt. Bepaalde jaloezieën, met name jaloezieën gemaakt van hout, kunnen niet goed tegen vocht. Het is raadzaam om jaloezieën van hout dus niet te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Het gebruik van kunststof is hier voor beter.

Houten jaloezieën die verduisterend werken

Pas op met het plaatsen van houten jaloezieën als je houdt van slapen in een pikdonkere kamer. Dit soort jaloezieën zullen je kamer namelijk nooit helemaal donker maken. Je kunt er echter wel voor kiezen houten jaloezieën te plaatsen en deze te gebruiken in combinatie met een verduisterend gordijn.

Voor wat voor soort ramen zijn houten jaloezieën geschikt?

Goed nieuws: houten jaloezieën zijn voor ieder soort raam geschikt. Voor de zogeheten draaiklikramen kun je het beste kiezen voor niet al te brede lamellen. Ga uit van lamellen van ongeveer dertig millimeter, om er op deze manier voor te zorgen dat de lamellen perfect passen achter de klink van het raam.

Hoe kun je de houten jaloezieën het beste reinigen?

Om de jaloezieën er op zijn best uit te laten zien, moeten ze eens in de zoveel tijd schoon worden gemaakt. Dit vergt gelukkig niet veel inspanning. Zorg er voor dat je de jaloezieën met regelmaat stofvrij maakt met een zachte doek. Ook kun je er voor kiezen de jaloezieën schoon te maken met een zacht sponsje dat een klein beetje vochtig is. Het is eventueel mogelijk om stof met de stofzuiger te verwijderen van de jaloezieën. Wees wel voorzichtig tijdens het schoonmaken.

Hoe worden houten jaloezieën geplaats?

Het plaatsen van houten jaloezieën is niet iets dat zomaar gedaan is. Voor het plaatsen is het verstandig om specialisten in te huren. Zij zullen de jaloezieën perfect naar jouw wens kunnen plaatsen. Daarnaast zit er op deze manier garantie op de jaloezieën. Iets dat niet geheel onbelangrijk is. Eventuele problemen kunnen op deze manier eenvoudig worden opgelost, zonder dat je de portemonnee er voor hoeft te trekken. Ideaal toch! Over de juiste maat hoef je overigens geen zorgen te maken. Dit kun je gerust overlaten aan de specialisten. Voor je het weet is je kamer verreikt met prachtige jaloezieën!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment