wonen

Keramieken vazen: de ultieme decoratie

posted by Mirthe 29 juli 2021 0 comments

Je bent op zoek naar een mooie vaas voor de verse bos bloemen die je zojuist bij de bloemist hebt gekocht, maar je hebt alleen oude kapotte vazen in huis, wat nu? Natuurlijk is het dan tijd om een nieuwe bloemenvaas aan te schaffen, maar de grote vraag is welke vaas je nu moet kopen. Als je graag met de tijd mee wilt gaan en wat meer sfeer aan je huis wilt toevoegen, dan kan het wellicht interessant zijn om naar een keramieken vaas te kijken. Dit zijn super stijlvolle vazen die helemaal in zijn tegenwoordig. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over keramieken vazen en waarom jij er een in je huis nodig hebt.

Wat is keramiek?

Het is misschien handig om eerst even kort toe te lichten wat keramiek nu precies is. Keramiek is niet iets nieuws, het wordt al sinds de oudheid gemaakt voor vazen en potten. Alles dat van klei werd gemaakt, werd in de oudheid keramiek genoemd. In principe kan dus al het aardewerk als keramiek worden beschouwd, maar tegenwoordig omvat de term keramiek een breder scala aan materialen. Zo kan keramiek tegenwoordig ook bijvoorbeeld uit glas bestaan, en het is zelfs mogelijk om diamant tot keramiek te vervaardigen,

Keramiek wordt gevormd wanneer verschillende materialen onder hoge druk en temperatuur met elkaar worden samengeperst. Dit gebeurt vaak in een grote oven die deze materialen kan omzetten in keramiek.

Waarom moet je voor keramiek kiezen?

Er zijn verschillende redenen om voor keramieken vazen te kiezen. Hieronder staan een aantal punten kort uitgelicht die jou wellicht kunnen overtuigen om voor een keramieken vaas te kiezen:

  • Keramieken vazen zijn extreem duurzaam. Ze worden namelijk louter van natuurlijke materialen gemaakt. Dit betekent dus dat er bijna geen schadelijke chemicaliën en stoffen worden gebruikt. Dit is een extreem belangrijk aspect in een wereld waar iedereen zijn steentje moet bijdragen om duurzamer met de aarde om te gaan.
  • Het design is tijdloos. Al sinds de oudheid gebruikt men keramiek om potten en vazen te maken. Tegenwoordig is keramiek nog steeds zeer populair voor vazen. Als keramiek al die jaren stand heeft gehouden, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat keramiek op korte termijn niet meer trending zal zijn.
  • Keramiek is zeer flexibel. Het materiaal kan in veel verschillende vormen worden gebogen. Je kunt dus eenvoudig bloemenvazen van keramiek laten maken, maar ook een echte design vaas met veel gedetailleerde kronkels kan makkelijk van keramiek worden gemaakt.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er veel voordelen van keramieken vazen. Keramieken vazen zijn een ware verrijking voor het interieur van jouw huis.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment