wonen

Een veelzijdige alleskunner: de PVC vloer

posted by Mirthe 13 oktober 2022 0 comments

Je wilt een nieuwe vloer. Je oog is gevallen op een slijtvaste, duurzame vloer: PVC vloeren. PVC is een veelzijdig materiaal, dat bijzonder slijtvast, licht, duurzaam en bijzonder licht is. In vergelijking tot andere kunststoffen, is de grondstof van PVC relatief goedkoop én makkelijk te bewerken. Een PVC vloer gaat erg lang mee en kan nadien zelfs gerecycled worden. Reden genoeg dus, om voor een PVC vloer te kiezen.

PVC vloer got the looks

Een PVC vloer is super veelzijdig: je kan gaan voor een vloer met een warme, houten uitstraling, of voor een stoere PVC vloer met industriële look. Voor iedere woon- en leefsituatie is er wel een bijpassende PVC vloer. Verder is een PVC vloer ook zeer geschikt voor intensief gebruik. Dit komt door de toplaag van de PVC vloeren: die is namelijk krasbestendig, vochtwerend en vuilafstotend.

PVC vloeren komen zoals al eerder benoemd, voor in alle kleuren en maten. Zo zijn er ook PVC vloeren in klikvarianten. De vloer hoeft niet gelijmd te worden, wat ideaal is voor de klusser met twee linkerhanden (of voor de klusser met twee rechterhanden, die zijn tijd liever aan andere dingen besteed). Doordat de vloer niet gelijmd hoeft te worden, kan je ‘m ook zo weer meenemen wanneer je gaat verhuizen. Hoe makkelijk is dat?

Duurzame, unieke PVC vloeren

Voor een veilige, duurzame en ecologisch verantwoorde PVC vloer moet je bij mFLOR PVC zijn. De PVC vloeren van mFLOR hebben hun populariteit met name te danken aan de unieke, maar toch ook natuurlijk ogende PVC vloeren. Zo hebben zij PVC vloeren met een oppervlaktestructuur zoals hout eruit ziet, wat haast niet te onderscheiden is van een échte houten vloer. Doordat mFLOR deze designs zelf ontwerpt, ontwikkelt en produceert, ontstaan er unieke vloeren. mFLOR investeert constant in milieuvriendelijke producten. Het materiaal is zelfs brandvertragend!

Voordelen PVC vloeren

PVC vloeren kennen nog meer voordelen. Zo is een PVC vloer perfect voor vloerverwarming: door de minimale dikte van PVC vloeren, wordt de warmte direct geleid. Zo zit je nooit zonder koude voetjes, ook niet in de badkamer. Een PVC vloer is namelijk waterbestendig! PVC is prima te plaatsen in vochtige ruimtes. Je kan een PVC vloer dan ook gewoon dweilen. Een ander, niet te vergeten voordeel van een PVC vloer, is dat PVC vloeren nauwelijks contactgeluid hebben. Dit zorgt ervoor dat je een heerlijk stille vloer hebt. Loopgeluid is verleden tijd en zelfs de onderburen kunnen je niet meer horen lopen. Wanneer je zou gaan voor een houtlook PVC vloer heb je dus de mooie looks van een houten vloer, en alle voordelen van een slijtvrije, krasloze en geluidloze PVC vloer!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment