wonen

Waarom planten op jouw thuiswerkplek een uitstekend idee zijn

posted by Mirthe 22 augustus 2021 0 comments

Als je jouw werkomgeving wilt verbeteren, is het toevoegen van een plant of twee misschien niet het eerste idee dat in u opkomt. Het blijkt dat planten op kantoor heel veel kunnen doen. Volgens een aantal recente studies kan het introduceren van planten in kantoren en werkruimtes op verschillende manieren enorm voordelig zijn. Benieuwd hoe planten uw werkomgeving kunnen verbeteren? Wij hebben hier een aantal redenen voor jou op een rijtje gezet.

Verbeterde uitstraling

We beginnen met de meest voor de hand liggende manier waarop planten een kantoorruimte kunnen verbeteren: het uiterlijk. Gezonde kantoorplanten kunnen een werkomgeving er gezonder en levendiger uit laten zien. Een verscheidenheid aan planten in het kantoor kan de ruimte visueel aantrekkelijker maken voor werknemers die er elke dag werken en voor bezoekende klanten.

Verhoogde productiviteit

Geloof het of niet, het is bewezen dat het toevoegen van planten aan een kantoorruimte de productiviteit van werknemers verhoogt. Planten kunnen mensen helpen om zich te concentreren, wat op zijn beurt helpt om fouten te verminderen en de efficiƫntie te verhogen. Heb je een teamgenoot of manager die aarzelt om planten in uw werkruimte te introduceren? Dan is dit wellicht een belangrijk voordeel om met hem of haar te delen!

Schonere lucht

Het toevoegen van kantoorplanten aan een werkruimte kan helpen om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van kunstmatige gifstoffen uit de lucht, en kunnen ook de hoeveelheid stof, schimmel en bacteriƫn verminderen die werknemers inademen.

Minder ziekte

Werknemers die in een kantoor werken waar planten aanwezig zijn, hebben de neiging minder ziektedagen op te nemen dan werknemers die in een plant vrije omgeving werken. Door te helpen de lucht schoner te houden en factoren zoals stress en angst, die kunnen leiden tot fysieke kwalen, te verminderen, dragen kantoorplanten bij aan het gezonder houden van teams.

Verminderde stress

Tijd doorbrengen in de buitenlucht is een van de beste manieren om te ontspannen en te ontstressen – maar als drukke werknemers hebben velen van ons niet zoveel tijd als we zouden willen om buiten te zijn. Planten brengen wat van de rustgevende schoonheid van de natuur naar binnen, naar de plek waar u het grootste deel van uw tijd doorbrengt met het werk. Op hun beurt kunnen ze helpen om stress te verminderen en de factoren die deze veroorzaken, zoals spanning op de werkplek, angst, vijandigheid en vermoeidheid.

Verhoogde creativiteit

Van planten is aangetoond dat ze de creativiteit bevorderen. Bloemen en andere soorten groen op kantoor kunnen helpen bij het inspireren van innovatief denken en het oplossen van onverwachte problemen.

 

Kijk ook hier eens

Leave a Comment