wonen

Voordelen van een minimalistische badkamer

posted by Mirthe 18 augustus 2021 0 comments

De badkamer is een ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. Een badkamer moet dan niet al te druk ingericht zijn, want je kunt niet rustig worden met troepjes om je heen. Ook is een badkamer idealiter onderhoudsarm, zodat het eenvoudig schoon te maken is. Maar wat is er eigenlijk allemaal nodig voor een badkamer die je echt laat ontspannen? Dat lees je hier!

De badkamer inrichten

Als je een nieuwe badkamer inricht, dan sta je voor een heleboel keuzes. Denk maar bijvoorbeeld aan zaken als een (regen)douche, dubbele wastafels, whirlpool, ligbad, toilet, verwarming, spiegels, kast voor handdoeken en andere badartikelen, verlichting, enzovoorts. Als je veel ruimte en een groot budget hebt, dan zijn er ook meer opties mogelijk.

Ontspannen of overprikkeld?

Het is misschien verleidelijk om je badkamer zo vol mogelijk te zetten met grote badkamermeubelen en accessoires. Toch is dit niet altijd handig, want naast ruimtegebrek krijg je dan ook te maken met teveel prikkels. In een volle ruimte kom je minder tot rust en dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Vermijd dus zoveel mogelijk overbodige prikkels en wees kritisch op wat je wel en niet in de badkamer plaatst. Dit moet in ieder geval wél in een minimalistische badkamer komen:

Muur

De meeste badkamers zijn betegeld. Echter kunnen tegels een onrustige sfeer geven en daarnaast moet je sommige tegels goed onderhouden. De voegen moet je bijvoorbeeld regelmatig schoonmaken om ze schimmel- en kalkvrij te houden. Heb je hier geen zin in? Dan kun je de badkamer ook laten stuken. Een gestuukte muur bestaat uit één geheel en is daardoor een stuk hygiënischer. Ook is het een stuk ontspannender, omdat de muur niet uit kleine, losse elementen bestaat.

Douche

Een fijne douche mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een afgesloten douchecabine is populair, maar houd er rekening mee dat je het regelmatig moet schoonmaken. Een inloopdouche is wat dat betreft meer onderhoudsvriendelijk.

Badkamermeubel met spiegel

Een badkamermeubel met een spiegel is erg praktisch. Kies bij voorkeur voor meubilair met lades, want dat staat een stuk netter. Je handdoeken en toiletartikelen berg je zo uit het zicht, waardoor je badkamer meteen een stuk rustiger oogt. Een zwevend badkamermeubel is daarnaast ook wel zo fijn, want dat scheelt een hoop gedoe met schoonmaken. Je kunt met een dweil zo onder het meubel schoonmaken en dat is een stuk hygiënischer en makkelijker. Bijkomend voordeel is dat het ook een ruimtelijk gevoel geeft.

Toilet

Is jouw badkamer op de eerste verdieping, is dit tevens de enige ruimte op die verdieping waar je het toilet kunt plaatsen en is de badkamer hier groot genoeg voor? Dan is het altijd een goede keuze om er een toilet neer te zetten. Met een toilet op de bovenverdieping is het niet alleen fijn als je ’s nachts moet plassen, maar het verhoogt ook de woningwaarde. Kies ook hier bij voorkeur voor een zwevende variant. Een hangend toilet is makkelijker schoon te maken en geeft daarnaast ook een ruimtelijk effect in de badkamer.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment