wonen

Energiebesparende mogelijkheden bij een nieuwbouwhuis

posted by Mirthe 5 februari 2021 0 comments

Vandaag de dag is het een steeds belangrijker wordend aspect;.het reduceren van je energieverbruik met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen of een verbeterde isolatie. Tegenwoordig zie je het ook terug in steeds meer huizen. Twijfelt je wat je moet doen? We zetten de beste mogelijkheden op een rijtje.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn economisch interessant voor bedrijven, maar zeker ook bij particulieren, die ze voornamelijk op hun dak plaatsen of in hun tuin. Dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu weet men al, maar zijn deze ook interessant als investering? Het voordeel van zonnepanelen is dat onafhankelijker van het net wordt. Kwaliteitsvolle zonnepanelen gaan minsten 25 jaar mee (meestal zelfs langer). De meeste zonnepaneleninstallaties hebben een rendement van 10% of meer. Wordt elektriciteit weer duurder of kun je subsidies krijgen? Dan ligt het rendement nog hoger. Natuurlijk zijn er een aantal aandachtspunten waar je beter goed op let bij het aanschaffen van zonnepanelen. De oriëntatie van ieder dak is soms niet ideaal, of de vorm. Ook prijzen vergelijken van verschillende leveranciers kan je veel besparen. Meerdere zonnepanelen offertes vergelijken is dus aan te raden!

Woningisolatie

Ben je het beu om zo veel te betalen aan stookkosten? Kies dan voor betere isolatie van je woning. Bovendien is woningisolatie ook nuttig tegen geluidsoverlast. Woningisolatie is dus belangrijker dan ooit. Als je je huis goed isoleert komt dit de waarde van je woning en je stookfactuur ten goede. Er zijn natuurlijk veel verschillende keuzes in isolatiemateriaal. Men gebruikt voor isolatie wol, dit is een mix van glas en steenwol. Isolatie wol kan je kopen in platen of op rollen. Isolatie wol is zeer efficiënt én duurzaam, het helpt zeer goed tegen warmteverlies en tegen geluid. Bovendien brandt isolatie wol zeer traag waardoor dit heel brandveilig is.

Nieuwbouw en alle mogelijkheden

De laatste jaren verstrengen de isolatienormen voor nieuwbouw. Dit is ergens wel te begrijpen, want deze woningen zijn een rolmodel voor alle andere woningen, en ze moeten ook zeer vooruitstrevend zijn, want deze woningen hebben nog een heel leven voor de boeg. Vooral de isolatie in de spouw is van zeer groot belang. Hiervoor zijn meerdere materialen geschikt. Deze hebben zowel voor als nadelen. Verder is het bijna de standaard bij nieuwbouwwoningen om zonnepanelen te plaatsen. Deze kosten zitten in de koopsom vervat. Alles waarvoor je betaalt, wordt zeer duidelijk meegegeven en je kan dit best eens nakijken. Zo kan je direct genieten van je investering in groene energie, zonder zorgen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment