wonen

Een heel nieuw optrekje

posted by Mirthe 2 februari 2021 0 comments

Dat is niet zomaar even wat spulletjes heen en weer bewegen. Nee, jij begint van voren af aan om met een hele nieuwe woonkamer op de proppen te komen!

Een prachtig en ambitieus plan. Maar wel heel terecht, aangezien smaken met de tijd veranderen. Hoezeer je ook genoten hebt van de esthetiek van jouw leefruimte zoals je die zelf hebt ingericht, een wijziging van perspectief maakt duidelijk dat jij toe bent aan wat anders. Maar jij houdt uiteraard niet van half werk. Misschien wil jij wel van je meubilair af, maar ook de rest van je woonkamer flink aanpakken. En nee, dan bedoelen we niet schilderijen en andere versieringen – althans, misschien die ook wel – maar nog ingrijpender veranderingen!

Zoals? Nou, je plafond bijvoorbeeld. En je muren. Tot slot kan ook je vloer wel een opknapbeurt gebruiken. Je huidige ondergrond is misschien wel versleten. Of die past gewoon niet meer bij jouw ontwikkelde smaak en het totale plaatje dat jij voor ogen hebt. Heel goed mogelijk, hoor. En daarom hebben wij enkele opties voor je samengesteld waarmee jij altijd hoge ogen gooit. Ook bij jezelf!

Laminaat

Iedereen weet wat laminaat is, dus zou dat eigenlijk niet in de lijst voor moeten komen. Maar waarom dan niet? Je kunt het krijgen in iedere kleur die je maar hebben wilt. De teint wordt bepaald door de verschillende houtsoorten die erin verwerkt zijn. Maar kies het uiterlijk wel uit bij je plaatselijke houtboer, omdat brochures, catalogi en websites een vertekend beeld van de kleur geven. Houd je altijd aan deze regel en je voorkomt teleurstellingen! Er zijn verschillende formaten om uit te kiezen. De afgelopen tijd is voornamelijk breed laminaat ontzettend in populariteit aan het toenemen.

Laminaat is bovendien ontzettend gemakkelijk te leggen en volledig krasvrij. Zorg wel dat het goed kan ‘werken’ – oftewel uitzetten en krimpen naargelang de temperatuur verandert – en dat de ruimte waarin je het legt niet te vochtig wordt.

Kunststof

Wat voor voordelen heeft kunststof nou op natuurlijk materiaal? Tja, in principe is hout natuurlijk een stuk vergankelijker. Vloerbedekkingen van pvc gaan een stuk langer mee. En ze zijn ook nog eens perfect te combineren met je vloerverwarming. Mede daarom voelt dit materiaal heel prettig aan je (blote) voeten! Plus, er zijn ontzettend veel kleuren en texturen om uit te kiezen. Ook mooi: pvc vloeren werken ontzettend geluiddempend!

Gietvloer

Een waterpas ondergrond kan een zegen zijn wanneer onderhoudsvriendelijkheid voor jou belangrijk is. Al wat je hoeft te doen is een epoxylaag hierover uitgieten om te genieten van een hele praktische vloer in welke kleur dan ook. Zodra die is gestold, kun jij weer wat jaartjes uit de voeten. Ontstaan er toch krassen? Dan giet je er gewoon een nieuwe laag overheen!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment