wonen

Waar koop je een traplift?

posted by Mirthe 13 april 2024 0 comments

Als je mobiliteit achteruitgaat, vind je het misschien eng om trap te lopen. Helaas is dit iets waar veel mensen niet aan ontkomen, want de slaapkamer bevindt zich vaak op een andere verdieping. Ben je bang om te vallen? Koop dan een traplift. Dit hulpmiddel brengt je al zittend naar boven of beneden, waardoor je niet langer zelf hoeft te lopen. Maar waar koop je een traplift? Je ontdekt het hier.

Koop je traplift online

De meeste mensen hebben weleens een traplift gezien, maar niet iedereen weet precies hoe zo’n lift werkt. Daarom wil je hem misschien eerst uitproberen voordat je er eentje koopt. De weinige fysieke winkels die zo’n lift verkopen, zitten niet altijd in de buurt. Gelukkig betekent dit niet dat je stad en land af hoeft te reizen, want op https://www.handicare-trapliften.nl bestel jij je traplift online. Het grote voordeel hiervan is dat je de deur niet uit hoeft en dat is fijn als je slecht(er) ter been bent.

Specialist komt bij je langs

Bij online een traplift kopen denk je misschien dat je volledig op jezelf aangewezen bent. Gelukkig is dit niet het geval, want er komt altijd een specialist bij je langs. Hij legt je uit hoe een traplift werkt en vertelt wat er allemaal mogelijk is. Uiteraard bekijkt hij de situatie ter plekke, want elke trap is anders. De specialist deelt zijn bevindingen met jou en adviseert je wat de beste traplift is.

Je ontvangt een offerte

Voordat je een traplift koopt, wil je uiteraard eerst weten wat je hiervoor betaalt. Omdat de situatie bij iedereen anders is, is er niet zoiets als een vaste prijs voor trapliften. Gelukkig stelt een specialist een offerte op nadat hij bij jou op bezoek is geweest. Hierdoor weet je precies hoeveel je betaalt voor een traplift.

Heb je een hekel aan te veel betalen? Koop een traplift dan niet bij de eerste beste aanbieder, maar vraag offertes op bij meerdere leveranciers. Als je deze vervolgens naast elkaar legt, zie je direct wat de goedkoopste traplift is. Focus je overigens niet te veel op de prijs, want je wilt een traplift kopen die je veilig kunt gebruiken en goed werkt. Neem de offertes daarom goed door voordat je een keuze maakt.

Overweeg een tweedehands traplift

De meeste mensen laten een offerte opstellen voor een nieuwe traplift. Je krijgt dan niet alleen een op maat gemaakt rail, maar ook geen gloednieuwe stoel en elektromotor. Vandaar dat de prijs van een nieuwe traplift vaak behoorlijk hoog uitvalt. Voor een nieuwe traplift met enkele bocht betaal je al snel zo’n 5000 euro, terwijl een nieuwe traplift met meerdere bochten vaak minimaal 6000 euro kost.

Vind je de traplift te duur? Zet dit hulpmiddel dan niet direct op je hoofd, maar informeer naar een tweedehands traplift. De meeste leveranciers bieden ook tweedehands trapliften aan. Je krijgt dan een gebruikte stoel en elektromotor, maar de rail is nieuw. Hierdoor ligt de prijs lager. Een tweedehands traplift is al snel zo’n 1000 euro goedkoper.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment