wonen

5 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een boxspring!

posted by Mirthe 14 oktober 2020 0 comments

Een boxspring is opgebouwd uit verscheidene componenten. Het onderstel is een ondersteuning voor het matras en is meestal gemaakt van een houten frame, bedekt met stof met in het midden veren. De bedbodem staat doorgaans op poten, maar kan ook wieltjes hebben. Daar boven op komt een stevig matras en als kers op de taart, een topmatras. Je kunt vaak zelf alles samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stevig en hard matras voor een goede ondersteuning en daarop kiezen voor een zachter topmatras voor comfort ten top.Heerlijk slapen op een boxspring hoeft niet duur te zijn. Online kun je namelijk eenvoudig een goedkope boxspring kopen. Lees hieronder verder waarom je zeker een boxspring moet aanschaffen als je deze nog niet hebt.

1.    Blikvanger in de slaapkamer

Wie wil nu niet het wow-effect hebben als de slaapkamerdeur opengaat? Als centrum van de slaapkamer een mooie boxspring die voor sfeer en comfort zorgt. Plaats daarnaast wat leuke accessoires en je hebt een slaapkamer waar je U tegen zegt. Een robuust, groot bed: daar kijk je niet makkelijk overheen! Een blikvanger in de ruimte waar je het liefst meteen op gaat liggen en dat zo mooi is waardoor je eigenlijk met je ogen open wilt slapen!

2.    Heerlijk slapen

Heerlijk slapen doe je in een boxspring. Behalve dat dit soort bedden mooi ogen, zijn ze ook heel comfortabel en ruim. Dat is ook de reden waarom boxsprings enorm populair zijn geworden. Vooral de onderste laag van het bed, het onderstel zorgt voor de grote mate van comfort. Plus een goed matras erbij en je slaapt als een kind. Een andere belangrijke reden van comfort is de hoogte van het bed. Omdat een boxspring doorgaans hoger is dan een normaal bed, kun je makkelijker in bed en uit bed stappen. Een grote troef voor mensen met rugklachten of oudere mensen.

3.    Ook voor de kleinste kamers

Ok we moeten toegeven, een boxspring is doorgaans nu niet bepaald het kleinste bed dat er bestaat. Toch verkijken veel mensen zich hierop en geloven dat een boxspring niet gauw in een kleine(re) slaapkamer past. Het tegendeel is waar, want zoals de meeste bedden zijn er ook uiteenlopende boxsprings die in vele maten en soorten voorhanden zijn. Uiteindelijk is het bed niet veel groter dan het matras zelf, dus een boxspring past zeker ook in de kleinste kamertjes.

4.    Op vakantie in je eigen slaapkamer

Wie kent het gevoel niet als je op vakantie bent, je de hotelkamerdeur opent en meteen blij wordt als je een groot en luxueus boxspring ziet staan? Zoals je waarschijnlijk we weet hebben de meest betere en luxere hotels een boxspring in de kamer. Dat is ook niet gek, want deze bedden zijn sterk en stevig en hebben een hoog slaapcomfort. Creer dus dat vakantiegevoel in je eigen slaapkamer en voel je een prins of prinses op vakantie!

5.    Stem je boxspring af op het interieur

Omdat er zoveel soorten boxsprings zijn, kun je eindeloos combineren. Denk aan het materiaal, kies je bijvoorbeeld voor een stoffen boxspring met hoofdbord en voeteneind of een lederen versie? Ga je voor een strakke boxspring of juist eentje die een romantische en landelijke sfeer uitademt? Er is volop keuze in model, materiaal en kleur. Daarom kun je heel eenvoudig van te voren de sfeer of stijl bepalen of je boxspring aanpassen voor aanschaf op de stijl die al in je slaapkamer bestaat. Met een boxspring kun je eigenlijk alle kanten op.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment