wonen

Een foto laten schilderen: een ware toevoeging aan je interieur

posted by Mirthe 3 juli 2021 0 comments

Een foto laten schilderen? Dat is pas een ware toevoeging aan je interieur. Vaak zie je normale foto’s of posters al in het interieur terugkomen, maar een schilderij van een foto is iets wat je minder snel ziet. Toch kan een geschilderde foto aan de wand de ruimte een sfeervolle uitstraling geven. Niet alleen dient het als decoratie, want met een geschilderde foto kun je ook een verhaal vertellen. Wij vertellen je wat de meerwaarde is van een foto laten schilderen en wat dit precies voor je woning en interieur kan doen. Lees snel verder voor meer informatie.

De geschilderde foto

Als je een foto wil laten schilderen, kun je werkelijk van alles laten schilderen. Denk aan die ene mooie foto van jou en je partner, je gezin of een foto van je huisdier. Misschien heb je wel een foto van een prachtig landschap gemaakt en zou je dit willen laten beschilderen. Je kunt vrijwel elke kant op. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een foto op een meer expressieve manier te laten schilderen of kiezen voor een klassieke uitstraling. Vooral de meer expressieve schilderijen doen het altijd goed aan de muur. Er worden hierbij namelijk diverse kleuren, versieringen en make-up gebruikt. Maar wat kan een foto laten schilderen precies voor de uitstraling van jouw interieur doen?

Sfeervol en kunstzinnig

Een foto laten schilderen zorgt ervoor dat jouw woning meer sfeer zal krijgen en je die ene lege plek in de ruimte kunt opvullen met iets moois. Laat je een schilderij maken van een foto, dan zal dit niet alleen jouw interieur tot een prachtig geheel maken, want kunst heeft op zowel de lichamelijke als geestelijke gesteldheid van de mens een positieve invloed. Vaak is een beschilderde foto vrij persoonlijk en zegt dit echt iets over jou.

Natuurlijk moet de beschilderde foto dan wel passen bij jouw interieurstijl. Daarom is het zo belangrijk om voor de juiste kleuren te kiezen voor de foto. Mocht je veel sobere kleuren in je interieur hebben, dan zal je de ruimte meer omhoog kunnen halen met een gekleurd schilderij. Je creëert zo meer contrast. Welke foto je ook laat beschilderen, het biedt vrijwel iedere ruimte iets kunstzinnigs. Hierbij kun je de foto zo groot of zo klein laten schilderen als je zelf wilt.

De perfecte verhoudingen in de ruimte

Door te denken aan de juiste afmetingen voor het foto schilderij, kun je een mooie verbinding leggen tussen de diverse soorten meubels in je interieur. Zo zorgen bijvoorbeeld vloerkleden er ook voor dat de meubels met elkaar in verbinding komen te staan. Zo verbetert de algehele uitstraling van de ruimte. Waar je de beschilderde foto aan de muur hangt, maakt dus wel uit. Door het schilderij niet te hoog te hangen, kun je ervoor zorgen dat er een mooi geheel blijft bestaan met de rest van jouw interieur.

Daarom een foto laten schilderen

Een foto laten schilderen is iets wat niet veel gedaan wordt. Echter kan dit zoveel toevoegen aan je ruimte. Daarom is dit een van onze belangrijkste woontips. Een foto schilderij haalt niet alleen je interieur op, maar draagt ook bij aan je lichamelijke en geestelijke gemoed. Een foto laten schilderen is dan ook zeker aan te raden.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment