wonen

Wat is Design thinking?

posted by Mirthe 16 augustus 2022 0 comments

Door middel van design thinking leer jij oplossingsgericht denken. Je denkt dan niet in problemen, maar veel meer in oplossingen. Wanneer je dit doet kun je beter met problemen omgaan en ze zelf voorkomen. De mens denkt uit zichzelf vaak niet oplossingsgericht dit kan ervoor zorgen dat problemen groter lijken dan ze eigenlijk zijn.

Kun je design thinking trainen?

Het is tegenwoordig zeker mogelijk om beter en meer oplossingsgericht te denken. Er zijn tegenwoordig een hoop partijen waar je design thinking training kan volgen. Bij deze partijen leer jij hoe je beter met lastige situaties kunt omgaan. Als je beter met lastige situaties kunt omgaan word je over het algemeen een stuk gelukkiger. Je leert dan namelijk om een stuk minder in problemen te denken. Je denkt veel meer in oplossingen dit kan je helpen om in lastige momenten de juiste beslissing te nemen.

Voordelen design thinking?

Wanneer je beter met je problemen omgaat ben je over het algemeen een stuk gelukkiger. Vaak heb je hierdoor ook een stuk meer energie en probeer je meer dingen uit. Positief denken kan er dus voor zorgen dat jij in je leven een stuk verder komt. Als je positief denkt ben je blij, dit heeft weer positieve gevolgen voor de mensen om je heen.

Nadelen design thinking?

Veel mensen denken dat het een stuk lastiger is dan het eigenlijk is. Negatieve gedachten weg zetten en in plaats daarvan positief en oplossingsgericht te gaan denken is het mooiste wat er is. Wanneer je positief bent gaat alles in je leven gewoon een stuk beter

Conclusie

Wanneer je erg positief denkt zijn problemen beter op te lossen. Dit kan je helpen in je privéleven, maar ook zeker in je zakelijk leven of met het groeien van je eigen bedrijf. Mensen zien vaak problemen die er eigenlijk helemaal niet zijn, hierdoor denken veel mensen erg negatief en gaan ze niet achter hun doelen en dromen aan.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment