wonen

Tips voor inrichten van je eetkamer

posted by Mirthe 6 juni 2023 0 comments

Een eetkamer is vaak het hart van het huis waar familie en vrienden samenkomen om te genieten van een heerlijke maaltijd het is dan ook belangrijk dat deze ruimte op de juiste manier wordt ingericht. In deze blog delen we enkele tips om je eetkamer functioneel en stijlvol in te richten.

Bepaal de juiste grootte van de eetkamertafel

De eetkamertafel is het middelpunt van de eetkamer. Het is daarom belangrijk om de juiste grootte te bepalen. Een tafel die te groot is voor de ruimte kan zorgen voor een oncomfortabel gevoel en weinig bewegingsruimte. Een tafel die te klein is kan daarentegen zorgen voor een ongezellige sfeer. Houd bij het bepalen van de grootte van e tafel rekening met het aantal personen dat aan tafel moet kunnen zitten.

Kies de juiste eetkamerstoelen

Bij een eetkamertafel horen natuurlijk ook eetkamerstoelen. Kies stoelen die passen bij de stijl van de tafel en de eetkamer zelf. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het zitcomfort en de hoogte van de stoelen. Een goede eetkamerstoel biedt voldoende ondersteuning en is op de juiste hoogte ten opzichte van de tafel.

Bepaal de juiste verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in de eetkamer. Zorg voor voldoende licht tijdens het eten, maar ook voor sfeerverlichting tijdens bijvoorbeeld een gezellige avond met vrienden. Een hanglamp boven de eetkamertafel kan voor een mooie en functionele verlichting zorgen. Daarnaast kun je met bijvoorbeeld wandlampen of staande lampen extra sfeer creëren.

Creëer een gezellige sfeer met accessoires

Accessoires kunnen zorgen voor een gezellige sfeer in de eetkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tafelkleed, sfeervolle kaarsen of mooie bloemen. Zorg er wel voor dat de accessoires niet te veel afleiden van de maaltijd zelf en de functionaliteit van de eetkamer.

Kies voor praktische opbergmogelijkheden

In de eetkamer worden vaak spullen opgeborgen, zoals servies, tafellakens en bestek. Kies daarom voor praktische opbergmogelijkheden, zoals een buffetkast of een dressoir. Zo blijft de eetkamer opgeruimd en overzichtelijk.

Bij Schippers-Lifestyle vind je een ruim assortiment aan eetkamertafels en eetkamerstoelen. Of je nu op zoek bent naar een robuuste tafel van hout of juist een moderne tafel van glas. Bij Schippers-Lifestyle ben je aan het juiste adres. Ook voor bijpassende eetkamerstoelen kun je bij ons terecht.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment