wonen

Je huis winterklaar maken

posted by Mirthe 7 december 2020 0 comments

De dagen worden korter en donkerder, en dat betekent dat de winter er weer aankomt! De winterjas is misschien al uit de kast, maar binnenkort zijn de sjaals, mutsen en handschoenen ook weer nodig! Gelukkig kun je van jouw huis een warme plek maken, om in de winter extra van te genieten. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Kou buiten houden

Buiten is het al koud genoeg, dus laat het binnen maar lekker warm worden (en blijven)! Om de kou buiten te houden, is het van belang om alle gaten en kieren te bedekken. Zeker in oude huizen kom je veel kieren tegen. De kou komt daardoor niet alleen naar binnen, maar de gestookte warmte gaat ook naar buiten. En dat is zonde van de energie en van je portemonnee! De gaten en kieren kun je bedekken met een zogenaamde tochtstrip. Een andere manier om kou buiten te houden, is door verduisterende gordijnen op te hangen. Deze houden in de winter veel kou bij de ramen tegen en in de zomer houden ze het huis juist koel! Als je overdag de dikke gordijnen niet wil sluiten, kun je kiezen voor meerdere lagen. Hang achter de verduisterende gordijnen bijvoorbeeld vitrage of inbetweens. Deze zorgen overdag voor wat extra isolatie, maar laten ook wat licht naar binnen. Een andere optie zijn verduisterende rolgordijnen op maat van veneta.com. Deze kun je zover sluiten als je zelf wilt op elk moment van de dag.

Winterse kleuren

Het huis is pas echt winterklaar met winterse kleuren. Nu we veel thuiszitten, hebben we eindelijk eens tijd om een muurtje te verven. Een mooie, donkere kleur kan een knus gevoel in huis geven. Ook de accessoires kun je huis een winterse look geven. Denk aan een andere kleur kussensloop op de bank, met een heerlijk warme deken erbij. Een vloerkleed is ook fijn voor in de winter. Dit is niet alleen lekker warm, maar geeft ook een knusse uitstraling! En wist je dat hout zorgt voor een warme sfeer in huis? Denk aan een tv-meubel, bijzettafeltje of plank aan de muur.

Gezellig maken

Natuurlijk mag de gezelligheid in huis niet ontbreken. Zeker niet in de wintermaanden. Het wordt weer vroeg donker en dat betekent dat we het vroeg gezellig kunnen maken in huis. Dit kun je doen door kleine lampjes op te hangen, zoals een lichtsnoer. Gebruik in plaats van de grote, felle lamp, meerdere kleine lampen. Met een oranje lamp erin geven ze een warme verlichting. Natuurlijk mogen ook de kaarsen niet ontbreken. Klein of groot; je hebt nooit genoeg kaarsen in huis. Deze zorgen voor de ultieme winterse, knusse sfeer in huis!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment