wonen

Dit is waarom dimmers op een slaapkamer verstandig zijn

posted by Mirthe 9 november 2021 0 comments

Het gebruik van dimmers is altijd een goed idee. Met dimmers op een slaapmaker kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de juiste sfeer neerzetten. Het is fijn om het licht precies op het juiste niveau te hebben voor als je bijvoorbeeld nog wat wilt lezen. Of wanneer je al op bed ligt, maar de slaap nog niet kunt vatten en gewoon wat voor je uit wilt staren. Of wanneer je het romantisch wilt maken.

Beter voor het milieu

Het is niet alleen zo dat dimmers je een goed gevoel geven. Er is nog veel meer aantrekkelijk. Zo is het bijvoorbeeld ook veel beter voor het milieu. Minder fel licht betekent ook dat er minder energie nodig is om de lampen te laten branden. Zo ervaar je dus niet alleen de juiste sfeer in de slaapkamer, je draagt ook nog eens iets bij aan een beter milieu. Ook daarom kies je dus voor dimmers in de slaapkamer.

Langer met licht doen

Wanneer je dimmers gebruikt, bespaar je ook op andere manieren. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je veel langer met de lampen kunt doen. Het is bekend dat een lamp die minder fel hoeft te branden veel meer branduren in zich heeft. Daardoor is het dus eigenlijk ook direct een goed idee op allerlei plekken in huis. Al zal de lamp in de slaapkamer vaak net wat meer uren maken, wat het dus ook aantrekkelijker maakt.

Gemakkelijk te bedienen

Met een moderne dimmer in je slaapkamer maak je het ook nog eens een stuk gemakkelijker om de verlichting te bedienen. Het is dan immers vaak zo dat je deze op afstand kan besturen, bijvoorbeeld met je smartphone of met een domotica-systeem. Het is dus ook wel heel fijn dat je gewoon vanuit bed de juiste sfeer kunt bepalen en het licht kunt doven zonder dat je de kou weer in hoeft om o het knopje te drukken. Dat is natuurlijk helemaal ideaal.

Bron: https://almere-elektriciens.nl

Kijk ook hier eens

Leave a Comment