wonen

Creatief met tape

posted by Mirthe 2 februari 2021 0 comments

Met tape kun je heel veel kanten op. Je kunt er creatief mee zijn en diverse kleuren tape laten bedrukken, met bijvoorbeeld je naam of de datum van vandaag. Washi-tape komt uit Japan en is de laatste jaren flink populair geworden. Het is gemaakt van een bepaald soort papier en makkelijk om overheen te schrijven en te scheuren. Deze tape is verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en patronen. Wel kan de kwaliteit erg verschillen. Hieronder beschrijven we de verschillende mogelijkheden die je met Washi-tape hebt:

Fotolijstjes en verjaardagskaarten maken

Geen fotolijstjes bij de hand? Dit is met deze tape geen probleem, want je maakt heel eenvoudig zelf een leuke fotowand. Wissel dierbare foto’s af met inspirerende quotes en wissel lekker af met diverse kleurtjes en printjes. Ook kun je zelf een grappige verjaardagskaart maken. Dit is helemaal niet moeilijk, online vind je honderden voorbeelden en handige tips. Het is wel zo persoonlijk als je de kaart zelf maakt.

Zorg dat de envelop er ook feestelijk uitziet

Zo’n mooie zelfgemaakte kaart of gezellige brief stuur je toch niet in een saaie, witte envelop? Versier met tape de envelop en stem hem af op de ontvanger, dan ziet het er erg gezellig en vrolijk uit. Als je geen zin hebt om een voorgedrukt kaart van de bloemist aan een boeket te hangen of een kant en klaar kaartje aan een cadeautje vast te maken met de naam van de jarige erop, maak dan zelf een leuke cadeaukaartje met Washi-tape.

Houd feestjes bij in je gepimpte agenda

Om je agenda te pimpen en tegelijkertijd wat persoonlijker te maken, kun je werken met verschillende printjes. Als je een bonnetje niet wilt kwijtraken of een uitnodiging voor een feestje een vaste plek wil geven, kun je deze heel eenvoudig vastplakken. En nu we het toch over feestjes hebben, door een cadeau op een leuke manier in te pakken, geef je het een persoonlijk randje. Maak bijvoorbeeld met een touwtje en tape een soort vlaggenlijn, zodat het cadeau er feestelijk uitziet. Je kunt de kleuren aanpassen aan de voorkeur van het feestvarken.

Get well soon

Voelt iemand zich in jouw omgeving niet zo lekker? Verras diegene dan met een zelfgemaakte beterschapskaart. Met tape kun je een aantal nep pleisters maken en die op de kaart plakken. Een lief berichtje erop en degene waarvoor de kaart bestemd is zal zich vast iets beter gaan voelen wanneer hij of zij de kaart ontvangt!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment