wonen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wastafelkraan?

posted by Mirthe 22 januari 2021 0 comments

De wastafel. Voor ons allemaal een erg belangrijk object in onze badkamer of slaapkamer. Ga eens na waar je de wastafel allemaal voor gebruikt. Tijdens vrijwel alle handelingen om jezelf te verzorgen maak je er gebruik van. Als gevolg van een verbouwing of verhuizing heb je een nieuwe wastafel nodig. Het is dan ook belangrijk om bij de aanschaf van een wastafel ook goed te letten op het kiezen van de juiste wastafelkraan. Wastafelkranen bestaan in ontzettend veel soorten en maten. Wat is dan belangrijk om op te letten voordat je zon wastafelkraan kiest?

Lengte van de hals

Als aller eerst is het belangrijk om te kijken naar de lengte van de hals van de wastafelkraan, deze kan namelijk behoorlijk van elkaar verschillen. Sommige wastafelkranen hebben een hele lange hals terwijl andere over een hele korte hals beschikken. De keuze tussen een lange of een korte hals hang af van waar je de kraan voor wilt gebruiken. Bij het nemen van een wastafelkraan met een korte hals is het gemakkelijker om er iets onder te zetten dan met een lange hals. Als dit niet van belang is en je jezelf juist ergert aan het spetteren van een wastafelkraan is de keus voor een wastafelkraan met een lange hals beter.

Handgrepen en bevestigingen

Naast dat er veel verschil zit in de lengte van een hals zijn er ook verschillen in de grepen en bevestigingen van een wastafelkraan. Zo kan je kiezen voor een wastafelkraan die werkt door middel van een sensor. Dit geeft een luxe uitstraling en is makkelijker met gebruik. Daarnaast heb je wastafelkranen die beschikken over één handreep om het water mee te bedienen terwijl er ook kranen zijn met twee handgrepen. hiermee kan je de temperatuur van het water gemakkelijker op de gewenste punt brengen. Ook zit er verschil in het bevestigen van de kraan, dit kan zowel aan de badkamer kast als aan de muur. De muur zorgt voor meer stevigheid maar is lastiger te handhaven met een eventuele lekkage.

Soort greep

Als laats is het bij het aanschaffen van een wastafelkraan belangrijk om te letten op de soort greep. Er zijn verschillende manieren om de kraan open te draaien. Draaien, trekken, door te drukken of te klikken. De keuze voor wat voor jouw kraan het beste is hangt af van wat jij en je medebewoners het prettigst vinden. Eerder werd ook al de sensor genoemd als bediening van de kraan. Dit is wellicht iets duurder maar het geeft meer comfort. Bovendien is het erg hygiënischer aangezien je de kraan niet hoeft aan te raken.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment