wonen

HP Instant Ink: Het gratis printer tarief is niet meer

posted by Mirthe 23 januari 2021 0 comments

Vanaf december is het gratis Instant Ink tarief van HP verleden tijd. De printerfabrikant wil vanaf volgende maand niets meer weggeven, maar introduceert een maandelijkse vergoeding van minimaal 0,99 euro. Deze prijs is inclusief de voorheen gratis 15 printpagina’s, verdere tarief opties zijn beschikbaar tot een pagina pakket van 1.500 pagina’s tegen een prijs van 49,99 euro per maand.

De programmawijziging is vervelend, komt voor de meeste gebruikers waarschijnlijk wel rauw op hun dak. Toen we het aanbod anderhalf jaar geleden introduceerden, wezen we er al op dat de fabrikant zich het recht voorbehoudt om het gratis tarief met een waarschuwingstermijn van 60 dagen op te heffen. Deze hint had toen meer als een aankondiging kunnen worden opgevat, het was gewoonweg niet denkbaar dat HP het gratis aanbod met een printer prijs van minder dan 60 euro op dat moment permanent zou handhaven.

Nieuwe prijsmodellen, verouderd abonnement

Wie regelmatig print zal waarschijnlijk kunnen leven met de 99 cent per maand, de prijs is binnen de perken gezien het prijsmodel dat al jaren gebruikelijk is bij printerfabrikanten: De apparaten zijn goedkoop, geld wordt verdiend met inkt.

Dit laatste is waarschijnlijk ook de reden waarom HP geen maanden erkent waarin helemaal geen drukwerk wordt gemaakt. De abonnementsgelden worden geïnd, zelfs als het aanbod lange tijd niet wordt gebruikt. In feite doet de fabrikant er alles aan om het voor klanten moeilijk te maken om de betalingen tijdelijk op te schorten. Er is bijvoorbeeld geen “vakantiemodus”, maar u moet actief annuleren en zich later opnieuw registreren als u de betalingen voor een maand of langer wilt opschorten.

Een klantvriendelijk abonnementsaanbod ziet er anders uit. Laten we hopen dat HP op de lange termijn ook zal leren om abonnements klanten te winnen door middel van gemak en goede diensten in plaats van verborgen beperkingen.

Met de komende veranderingen zal HP Instant Ink voor veel klanten een rekenspel worden. Degenen die zich aanmelden voor een van de aangeboden abonnementen zullen ook alles in het werk stellen om hun quota zo effectief mogelijk te gebruiken. Het moet in ieder geval van pas komen dat ongebruikte pagina’s kunnen worden overgedragen naar de volgende maand in een hoeveelheid die afhankelijk is van het betreffende tarief.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment