wonen

Een kinderkamer leuk inrichten doe je zo

posted by Mirthe 5 december 2020 0 comments

Wanneer jouw kind de babyfase begint te ontgroeien, is het tijd om voor hem of haar een leuke kinderkamer in te richten. Je kunt je kind immers niet voor altijd in een babykamer laten slapen. Maar hoe richt je een kinderkamer dan eigenlijk leuk in? Om je hierbij te helpen hebben we een paar tips voor je opgeschreven. Lees gauw door en ontdek hoe jij die kinderkamer tof gaat inrichten!

Kies een thema

Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over waar jouw kind blij van wordt, nu én over vijf jaar. Je kunt dus best een thema kiezen om de kamer op in te richten, maar houdt er wel rekening mee dat de kans groot is dat jouw kind die ene film misschien over een aantal jaar helemaal niet interessant meer vindt. Doe dit dus alleen wanneer je kind het écht heel erg leuk vindt, of kies een algemener thema zoals de ruimte of de zee!

Een tof bed

Het belangrijkste meubel in een kinderkamer is het bed. Er zijn veel verschillende soorten kinderbedden. Denk bijvoorbeeld aan een steigerhouten huisjesbed, een bed in de vorm van een raceauto of één van de vele andere coole keuzes. Sluit aan op het thema dat je hebt gekozen, of laat jouw kind simpelweg zelf kiezen. Dan zit je meestal wel goed!

Muurschilderingen

Een leuke manier om de kamer nog leuker te maken is met een muurschildering. Er zijn veel artistieke schilders die een fantastische afbeelding op de muur kunnen schilderen, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets bedenken dat niet al te ingewikkeld is, waarna je dit op de muur gaat aanbrengen. Met een projector kun je het op de muur projecteren, waardoor je de lijnen kunt trekken en het geheel alleen nog maar in hoeft te kleuren!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment