wonen

De 5 meest gebruikte type alarmsystemen

posted by Mirthe 24 juli 2021 0 comments

De beveiliging van woningen vereist voortdurende zorg en aandacht van de bewoners. Daarom is het kennen van de verschillende soorten alarmsystemen om het meest geschikte alarm voor jouw behoeften te kiezen een uitstekende manier om jouw gezin en individuele personen in jouw huis te beschermen.

Daarom presenteren wij in dit artikel de belangrijkste alarmsystemen die je kunnen helpen jouw gezin meer veiligheid te bieden. Kijk hier eens naar.

1. Magnetische sensoren

De magneetsensoren worden geïnstalleerd om het openen van ramen, poorten en deuren te signaleren; zij werken als een magneet die het contact gesloten houdt wanneer de poort gesloten is.

Als het hek wordt geopend, gaat het contact ook open, waardoor een signaal naar de centrale wordt gestuurd, die vervolgens het alarm vrijgeeft.

2. Bewegingssensoren

Bewegingssensoren identificeren de aanwezigheid van personen, in de omgevingen waarin zij zijn geïnstalleerd, aan de hand van hun bewegingen. Er zijn twee hoofdtypen bewegingssensoren:

Passief: hoewel het geen infrarood licht uitzendt, kan het de variaties lezen die zich voordoen op de plaats waar het zich bevindt;

Actief: het heeft een ontvanger en een zender. Deze zendt infrarode lichtbundels uit (door de transmissie van lichaamswarmte te detecteren, detecteert de ontvanger wie de lichtbundel kruist, omdat hij gevoelig is voor infrarood dat afkomstig is van deze warmte) en wordt gewoonlijk geïnstalleerd aan de deur van liften.

Tip: Bekijk de alarmsystemen van Pro-alarm.nl

3. Brand Sensor

De brand sensor is in staat rook te detecteren, een duidelijk signaal dat er brand kan zijn of beginnen. Deze sensor zendt signalen naar de alarmcentrale, die op haar beurt een visueel of, wat gebruikelijker is, een auditief alarm signaal geeft.

4. Glazen sensor

Dit apparaat is bedoeld om de glasbreuk te signaleren en signalen naar de alarmcentrale te sturen. Het wordt sterk aanbevolen voor glazen deuren en ramen.

Ideaal is het om deze samen met een magnetische sensor te gebruiken, vooral op plaatsen waar redelijkerwijs kan worden aangenomen dat een kwaadwillende de woning kan binnendringen door het glas te breken.

5. Infrarood

Infrarood Sensoren detecteren de aanwezigheid van een persoon door middel van warmte. Bij temperatuurschommelingen zendt het toestel een signaal uit dat wijst op een abnormaliteit.

Infrarood wordt het best binnenshuis gebruikt en wordt aanbevolen in de buurt van de belangrijkste ramen en deuren van de woning te worden geplaatst.

De toepassing van alarmsystemen in woningen is afhankelijk van verschillende interne factoren (zoals blootstelling aan de omgeving, routine ter plaatse) en externe factoren (dieren, insecten, warmte van de zon en machines die ’s nachts kunnen opwarmen en zo het alarm in werking kunnen stellen).

Daarom is het van fundamenteel belang de beschikbare opties in alle rust te analyseren en de hulp van specialisten in te roepen, om de best mogelijke beslissing te nemen bij de keuze tussen de verschillende soorten alarmsystemen voor woningen.

Kijk ook hier eens

Leave a Comment