Interieurwonen

De design tips en trends voor 2021

posted by Mirthe 24 januari 2021 0 comments

Als designliefhebber kijk je natuurlijk altijd vooruit. Hoogste tijd dus om alvast vooruit te blikken naar de woon- en designtrends voor 2021. En als extraatjes geven we je ook nog eens een paar tips om nog langer van interieur te genieten.

Voor een duurzaam interieur

Eerst maar eens die tips. Want als je lang gespaard hebt voor een fijn huis en topinterieur, wil je daar natuurlijk lang van genieten. Ook als er eens een keer iets vervelends gebeurt. Voor je huis zelf heb je natuurlijk al een opstalverzekering, maar hoe goed is de binnenkant van je huis verzekerd?

Zorg daarom ook voor een passende inboedelverzekering. Dan weet je zeker dat je mooie visgraatparket goed verzekerd is als de wasmachine zorgt voor waterschade. Of dat je die mooie kast weer kunt vervangen als die bij het klussen beschadigd raakt.

En dan trends voor 2021

1. Naturel is de basis
Geen knallende kleurcombinaties op de muren, maar juist een een neutrale basis. De wereld is namelijk al druk en verwarrend genoeg. Thuis is de plek waar je heerlijk tot rust komt en je veilig voelt. Rustige basiskleuren zoals een neutrale bruintint helpen daar perfect bij. Bovendien combineert het ook weer makkelijk met andere kleuren.

2. Lichte houtsoorten
Deze tweede trend borduurt voort op de eerste trend. Want ook lichte houtkleuren zorgen voor een neutrale, maar toch ook warme basis. In je vloer bijvoorbeeld, maar ook in de lijsten aan de muur. Maar eigenlijk kun je er alle kanten mee op, van kasten en tafels tot stoelen en keukenafwerking.

3. Een duidelijke aandachtstrekker
In die oase van rust mag er in 2021 één item terugkomen dat echt de aandacht trekt. Een enorme plant bijvoorbeeld, of een uitdagend modern kunstwerk aan de muur. Deze eyecatcher kan van alles zijn en laat jouw persoonlijkheid terugkomen in je neutrale interieur.

4. Fijne lijnen
De subtiliteit van de woontrends zet zich verder met de zogenaamde face line art. Dit zijn gezichten die maar met enkele lijnen op het doek worden getekend. Kijk maar eens rond op Etsy en je ziet gelijk wat we bedoelen!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment