wonen

Kunstplanten of echte planten: wat past beter bij mij?

posted by Mirthe 24 januari 2021 0 comments

Planten in huis geven altijd een gezellige sfeer. Het geeft je interieur een natuurlijke uitstraling en is bevorderlijk voor je gemoedstoestand. Planten zijn ook een relatief goedkope manier om je huis een metamorfose te geven. Als je namelijk denkt dat je interieur iets mist, dan kunnen planten je helpen om de boel er meteen iets anders uit te laten zien. Je huis lijkt dan meteen een stuk completer en comfortabeler! Maar dan rest nog de vraag: ga je voor echte plantjes of kunstplanten? En wat zijn de voordelen van beide soorten? In dit artikel gaan we hier dieper op in!

Echt planten: voordelen en nadelen

Echte planten zorgen voor een gezond woonklimaat. Ze zuiveren namelijk vervuilde lucht en zorgen voor extra zuurstof. Deze reden alleen al is voldoende om echte planten in huis te halen! Daarnaast zijn echte planten ook heel sfeervol en als je een type kiest dat een heerlijke geur afgeeft, ruikt je huis ook nog eens lekker. Helaas hebben echte planten soms ook nadelen. Je moet ze namelijk wel verzorgen. Als je geen groene vingers hebt, dan wordt dit een lastige taak en zit je binnen no time met dode planten. Dit is natuurlijk ontzettend zonde!

Kunstplanten: voordelen en nadelen

Kunstplanten kennen ook een aantal voordelen. Zo zijn kunstplanten echt ideaal voor degenen die geen groene vingers hebben, want je hebt er geen omkijken naar en ze zullen nooit lelijk worden en doodgaan. Met kunstplanten heb je dus altijd iets groens in huis, ongeacht de tijd en moeite die je erin steekt! Daarnaast zijn kunstplanten van goede kwaliteit tegenwoordig ook amper meer van echte planten te onderscheiden. Je betaalt dan wel meer voor een kunstplant, maar het verschil met goedkope kunstplanten is vaak duidelijk te zien. Helaas hebben kunstplanten wel als nadeel dat ze geen zuurstof afgeven, waardoor de luchtkwaliteit van je woning minder wordt dan wanneer je echte planten zou hebben.

Echte planten of kunstplanten: wat moet ik kiezen?

De keuze tussen kunstplanten en echte planten is soms moeilijk te maken. Kunstplanten zijn een betere optie als je geen zin, tijd of kennis hebt om echte planten te verzorgen. Je hoeft er nooit naar om te kijken, maar kunt wel altijd genieten van groene kamerplanten in huis. Vind je het niet erg om tijd te besteden aan het verzorgen van planten? Dan zijn echte planten een goede keuze. Niet alleen je interieur wordt er beter van, maar je gezondheid ook. Ga dus bij jezelf na welke factoren voor jou het zwaarst wegen. De keuze tussen kunstplanten en echte planten is namelijk heel persoonlijk!

Kijk ook hier eens

Leave a Comment